Малта ще проведе независимо разследване за убийството на журналистката Дафне

...
Малта ще проведе независимо разследване за убийството на журналистката Дафне
Коментари Харесай

Малта ще проведе независимо разследване за убийството на Дафне Галиция

Малта ще организира без значение следствие за убийството на журналистката Дафне Галиция. Тя почина през 2017 година откакто колата й беше взривена. Трима мъже са арестувани за гибелта й и ще бъдат съдени, само че и досега поръчителите на убийството не са разпознати.

 © Архив
Дафне Галиция разследваше случаи на корупция по високите етажи на властта, в това число свързани с премиера на Малта, както и високопоставени политици.

През юни, Съветът на Европа съобщи, че невъзможността да бъдат разпознати поръчителите на убийството повдига въпроси за върховенството на закона в страната. Организацията даде на Малта период до 26 септември да стартира ново следствие, чиято цел е да откри дали гибелта на журналистката е могло да бъде предотвратена.

Семейството й от много време приканва за такова следствие и твърди, че тя години наред е била унизена.


Разследването ще се води от пенсионирания арбитър Михаел Малия, се споделя в изказване на държавното управление. Той ще бъде подкрепят от професор по право и пенсионирани специалисти и криминалисти. Разследването ще продължи 9 месеца.

Премиерът на страната предложи и 1 милион евро премия за информация, която ще докара до арестуването на поръчителите на убийството. Тримата обвинени причинители са в ареста от 2017 година и ще бъдат съдени, макар че следствието продължава.
 Трима души поръчали убийството на журналистката Дафне Галиция в Малта? Трима души поръчали убийството на журналистката Дафне Галиция в Малта?
13 месеца след убийството на проверяващата журналистка Дафне Галиция полицията в Малта е идентифицирала хипотетичните поръчители. Самоличността им о...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР