Малобройно бе присъствието на обявения за днес в 12 часа

...
Малобройно бе присъствието на обявения за днес в 12 часа
Коментари Харесай

Полицаи на мълчалив протест в Шумен

Малобройно бе наличието на оповестения за през днешния ден в 12 часа митинг на служители на реда от Шумен против промяната, която се планува да се направи в Министерство на вътрешните работи.

Синдикалните членове желаят разговор и гласност на концепциите на ръководещите. Те упорстват и за покачване с 20% на заплатите им. Още не са претърпели огорчението, че през 2020 година бяха изключени от министерското разпореждане, с което се усилиха възнагражденията в 34 структури на първа линия в битката с коронавирус пандемията. Едва след митинги получиха 15% нарастване.

Една от обществено известните промени е изваждането на противопожарната работа от Министерство на вътрешните работи. Синдикалният водач Стефан Гочев напомни, че това към този момент е претърпяна обстановка. През 2005 година пожарната е била извадена от Министерство на вътрешните работи, а след това още веднъж върната.

„ Не знам какъв разбор е изработен на предходната промяна. С какво ще се усъвършенства работата на противопожарните чиновници? Какъв ще бъде техният статут? Ние не сме срещу промените, само че фактът, че има толкоз доста митинги в Министерство на вътрешните работи, приказва, че ние отстояваме правата си по легален метод, а и е индикация, че в министерството липсва разговор “, съобщи на митинга водачът на синдикално сдружение Стефан Гочев.

Полицаите бяха подкрепени от синдиката на чиновниците, които охраняват правосъдната власт. Добромир Василев сподели, че има изоставени и нерешени проблеми.

„ На нас ни усилиха заплатите, на тях - не. После ние ще бъдем недоволни. Трябва нещата да се стиковат в целия бранш “, сподели Добромир Василев. „ Имаме чувството, че ръководещите не ни виждат. Такова чувство имаме. Тук сме, с цел да ни видят “, добави сътрудниците си служителят на реда от Варна Емил Василев.

Протестите на чиновниците от Министерство на вътрешните работи не престават в събота и в неделя в София.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР