Малко след 19.00 часа пред Съдебната палата започнаха да се

...
Малко след 19.00 часа пред Съдебната палата започнаха да се
Коментари Харесай

Стотици скандират „Мафията вън“ пред Съдебната палата


Малко след 19.00 часа пред Съдебната палата започнаха да се стичат десетки хора, които се включват в митинга на „ Правосъдие без каскет “ с искане за оставака на Иван Гешев.

Протестът бе проведен небрежно през обществените мрежи, след акцията на прокуратурата в Министерство на вътрешните работи и ареста на почитан чиновник на „ Национална полиция “, който е бил избран от Бойко Рашков да взе участие в инспекцията за нелегално подслушване на политици.

Това бе несъмнено от „ Демократична България “ като опит „ Пеевски, Гешев и Борисов да си върнат самодейността и да попречат да излезе нескрито това, което се е случвало в службите. Да попречат на хората от службите да излязат от режима на страхуване ". Съпредседателите на Демократична България Христо Иванов и Аатанас Атанасов приканиха всички да се включат в митинг пред Съдебната палата от 19.00 часа през днешния ден

Хората, които непрекъснато се усилват, скандират „ Мафията вън “.

Привечер Георги Георгиев от съдружие " Боец " прикани натрупалото се голям брой от идната сряда да започват ежедневни безсрочни митинги. На възгласа му последваха мощни крясъци: " Оставка! "

Представители на самодейността " Правосъдие за всеки " желаеха министърът на правораздаването да открие процедура за неотложно предварително преустановяване на мандата на основния прокурор.

Преди това, малко след 12 часа наобед, протестиращи от „ Изправи се! Мутри вън! “ влязоха в постройката на Съдебната палата и желаеха оставката на основния прокурор Иван Гешев. Десетки хора се събраха и пред постройката, а митингът стартира с двуминутно безмълвие в памет на Христо Ботев и героите, починали за свободата на България.

" Ще мълча за героя, само че не и за позора на Гешев “, разяснява някогашният народен представител Арман Бабикян, който бе измежду основателите на акцията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР