Малко се преекспонира политически темата с парите на София. Не

...
Малко се преекспонира политически темата с парите на София. Не
Коментари Харесай

Пеканов отговори на Фандъкова: Нне може цялата икономика да е в София


Малко се преекспонира политически тематиката с парите на София. Не би трябвало да концентрираме цялата икономическа интензивност в столицата. Така служебният вицепремиер Атанас Пеканов отговори на вчерашните изказвания на кмета на София Йорданка Фандъкова, че столицата плащала обяда на страната. От няколко дни двамата са в неприсъствен спор поради понижените средства за София в новия тип на Плана за възобновяване и резистентност.

По думите му това не е офанзива към съответен план. Метрото е значимо и не виждам за какво всички инфраструктурни планове да получават толкоз доста средства от страната, а не се търси независимо финансиране, запита служебният вицепремиер в ефира на Българска национална телевизия.

Той разяснява и работата на служебния кабинет. Хората чакат от нас устойчиво действие на страната и постоянни промени, изясни Пеканов. По думите му обществото желае страната да се развива по-добре, като за това трябват бързи дейности.

Проектът за софийското метро няма да бъде ощетен, той ще бъде осъществен, увери Атанас Пеканов и настоя тематиките да не бъдат политизирани.

Служебният вицепремиер уточни, че Националният проект за възобновяване и резистентност не бил задоволително изпълнен от някогашния вицепремиер от ГЕРБ Томислав Дончев. Пеканов даде образец, че в проекта се надграждат СТЕМ центровете и плановете за стимулиране на фотоволтаични и слънчеви системи на покривите, за които ще бъде обезпечено в допълнение финансиране.

Пеканов открои като сериозен проблем в проекта модернизацията на напоителните системи и тяхната реорганизация. Може да се каже, че подобрихме Плана за възобновяване и резистентност, като в половината от плановете има възстановяване за това къде ще отидат средствата, изясни Пеканов.

Парите в проекта не са застрашени, увери вицепремиерът.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР