Малко познатите Бекови скали са едно много интересно за посещение

...
Малко познатите Бекови скали са едно много интересно за посещение
Коментари Харесай

Непознати кътчета на България: Бекови скали

Малко познатите Бекови скали са едно доста забавно за посещаване място в случай че сте решили да избягате въпреки и за малко от шума, прахоляка и мръсотията на огромните градове.

Тази красива скална тераса, пред която се откриват несравнима панорама към ридовете на Западните Родопи и пронизващо сините води на язовир Въча, се намира на към 60 км от град Пловдив, край село Равногор, написа уеб страницата uspelite.bg. Пътят не е дълъг и постоянно можете да попитате някой локален за него, в случай че ли не, просто следвайте табелите.

До зашеметяващата панорама се стига благодарение на чакълен път, който потегля от края на селото и последователно се трансформира в планинска пътека, а на самите скали са сложени пейки, подобаващи за отдих на туристите.
Важно е да отбележим, че е обезопасено с парапети.

Не познавам хора, върнали се от разходката си там, които да ми разказват за изживяното с нотка на негативна сила. Сякаш времето стопира и осъзнаваш, че Раят е долу на земята, пред очите ти, докъдето ти стига погледът. Усещаш прохладния вятър, мириса на  трева и чуваш песента на птиците. За момент забравяш за всичко и се наслаждаваш на мига с обичаните.

После се връщаш в „ лудницата “, както към този момент си разреших да нарека всекидневието ни, и искаш още. Искаш да се слееш с природата, с небето от коприна и зелените полянки, до момента в който пред очите ти се простират нашите високи сини планини.
Не се чуди, а пътувай! Откривай и показвай на останалите! Опознай родината, с цел да я обикнеш, колкото и клиширано да звучи! Подари си приятност и успокоение и носи България в сърцето си!

Според проучвания на НАСА, извършени през 2003 година, Равногор и покрайнините му са най-чистият регион на територията на Балканския полуостров. Резултатите са изведени въз основата на сателитни фотоси, направени посредством галактическа сонда, и са оповестени в списанието National Geographic.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР