Малко подменяме злободневните проблеми в отрасъла. Голяма част от ВиК-операторите

...
Малко подменяме злободневните проблеми в отрасъла. Голяма част от ВиК-операторите
Коментари Харесай

Иван Иванов: До края на годината голяма част от ВиК операторите ще влязат във фалит



„ Малко подменяме злободневните проблеми в бранша. Голяма част от ВиК-операторите сега са в доста тежко положение заради по-високата на електрическата енергия на тържищата. Трябва доста незабавно да потърсим решение на този проблем, така като  до края на годината огромна част от тези ВиК оператори ще влязат в обстановка на банкрут “, предизвести в предаването „ Преди всички “ на БНР досегашният ръководител на УС на ВиК холдинга Иван Иванов.
Разликата в заложеното като разноски за електрическа енергия в петгодишните бизнес стратегии на ВиК операторите и действителната цена сега е съвсем двойна , посочи той.

„ В момента доставчиците на електрическа енергия приключват договорите им и желаят да получат контракти на по-високи цена. “

Секторът има потребност от мощни хора, визионери, уточни още Иван Иванов.

Развитието на бранша съгласно него  минава през Закон за ВиК, вероятно обособяване на воден регулатор и уедряване на ВиК операторите .

„ Разбрах инцидентно от другари, че в Търговския указател е пусната дописка за промяна на Управителния съвет. Вчера мина вписването. До момента не съм чул някакви претекстове . Никой от Надзорния съвет, които в действителност назначават Управителния съвет, не ми се е обадил да ми изясни за какво това се случва. Така или другояче, аз нямам самоцел да работя в този холдинг “, описа за освобождението си Иван Иванов. Той уточни, че доколкото му е известно, инспекции не е имало.

„ През миналата година, откогато съществува българският ВИК-холдинг, ние свършихме доста работа. Изградихме работеща конструкция от нула. Намерихме положителни експерти. Създадохме процедури, които пазят публичния интерес и не раздаваме безпринципно пари “, разяснява Иванов. По думите му холдингът е положително решение за бранша.

Не са предоставяни доста заеми за вложения , добави той.

През последните два месеца с управлението на Министерство на регионалното развитие работих доста добре , заявява още Иван Иванов.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР