Малко по малко Руската армия пълзи към тотална война, в

...
Малко по малко Руската армия пълзи към тотална война, в
Коментари Харесай

Георги Панайотов: Руската армия пълзи към тотална война


Малко по малко Руската войска пълзи към тотална война, в която се унищожава и цивилна инфраструктура, уточни в предаването „ Тази заран “ Георги Панайотов – някогашен длъжностен министър на защитата.

По думите му човешката покруса, само че която сме очевидци, е неимоверна.

Според него има три разновидността за развиване на войната.

„ Първият и най—вероятният е Путин да продължи с експанзията, да превзема елементи от Украйна и да продължи да конфигурира марионетно държавно управление в Киев. Вторият е по-малко евентуален – да седне на масата на договарянията и да търси дипломатическо позволение на спора. Имаше диалози с Ердоган, с израелския президент Нафтали Бенет и с френския президент Макрон. Не чакам да има забележими резултати от тези старания. Третият вид е минимум евентуален – войната да ескалира до последна степен “, изясни Георги Панайотов.

Той уточни, че когато се водят сражения, където има нуклеарни реактори, хипотетично е допустимо да има заблудил се снаряд или ракета, или нещо друго да се случи, тъй че заплахата да нарасне неимоверно. „ За благополучие има доказателства, в това число от регулатори в Европа, че няма покачване на равнищата на радиация след завладяването на АЕЦ „ Запорожие “, сподели Панайотов.

Според него предходната седмица е била седмица на дипломатически унижения за Русия.

„ В Организация на обединените нации беше призната резолюция, която осъжда експанзията на Русия, единствено 4 страни я поддържаха “, напомни той.

Според него няма две гледни точки, фактът е, че светът осъжда експанзията на Русия в Украйна.

„ Хуманитарната обстановка в Украйна се утежнява с всеки минал час, имаме 500 000 деца, които са преместени от техните домове. По оценки на Организация на обединените нации се чакат към 4 млн. бежанци от Украйна и тази цифра може да се усили. Имаме разрушени водопроводи, разрушени канализационни системи, имаме ударени лечебни заведения, учебни заведения “, означи още Панайотов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР