Малко оцет може да подобри вкуса на всяко ястие. Той

...
Малко оцет може да подобри вкуса на всяко ястие. Той
Коментари Харесай

5 вида оцет, с които трябва да се запасите

Малко оцет може да усъвършенства усета на всяко ядене. Той е здравословна и лека добавка към множеството салати, а киселият му усет в действителност понижава потребността от сол.

Налице е умопомрачително многообразие от оцети - от леки до по-тежки и постоянно можете да намерите подобен, който дава отговор на вашето небце.

Съставихме лист с пет типа оцет, с които би трябвало да се запасите, с цел да добавите повече темперамент и усет към вашите ястия.

Балсамов оцет

Ако някоя фалшификация в действителност заслужава да бъде наречена превъзходна, това би трябвало да е известният балсамов оцет. Направен от сладкото грозде Требиано, което пораства в северния район на Италия, покрай Модена, той е отлежал тъкмо като хубаво вино. Балсамовият оцет реализира съвършения баланс сред сладки и кисели усети, а богатите му, комплицирани усети са приключени с нотка на дървесност. Придава страховит свършек на множеството ястия и извежда най-хубавото от солените храни като сирена, както и сладкия усет на плодовете.

Ябълков оцет

Любим измежду готвачите в доста страни, ябълковият оцет придава апетитен кисело-плодов усет към всяко ядене. Макар че е най-подходящ за салатни дресинги и разнообразни маринати, можете да го употребявате и за подготвяне на пасти от подправки и да го добавяте към ястията си по време на готвене.

 Ябълков оцет

Червен винен оцет

Той се съчетава доста добре с европейската кухня и постоянно върви с пресни и сухи билки и плодове като горски плодове. Висококачествените червени винени оцети постоянно са резултат от изискани виновност, отлежали в дървени бъчви. Вкусовете са цялостни и комплицирани и в действителност усъвършенстват маринатите и печените храни. Оцетът акцентира сладостта на плодовете като пъпеши и горски плодове и е отлично допълнение към прясна салца и салатни дресинги.

Оризов оцет

Неразделна част от азиатското готвене, оризовият оцет има бледожълт нюанс и доста чист и изискан усет. В Япония, откъдето се счита, че произлиза, е от значително значение за приготвянето на суши. Салатите и пържените ястия имат страховит усет, когато са поръсени с този вид оцет, както и супите и ястията с юфка.

 Оризов оцет

Малцов оцет

Богатите усети на този тъмнокафяв оцет го вършат доста известен в Обединеното кралство, където постоянно се употребява като съпровод към доста обичаните от британците риба и чипс. Той се получава от покълването на ечемичени ядки, които разграждат нишестето и образуват захар. Отличителният усет е резултат от процеса на стареене. Можете да го употребявате за мариноване и като съпровод към солени, пържени храни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР