Малко над 12 хиляди души са се ваксинирали през последните

...
Малко над 12 хиляди души са се ваксинирали през последните
Коментари Харесай

812 000 българи са със завършен цикъл на ваксинация

Малко над 12 хиляди души са се ваксинирали през последните 24 часа, по данни на Здравното министерство. Със приключен цикъл на имунизация са 812 хиляди българи, което е под 12 % от популацията на страната. Нов имунизационен съвет ще разпространява имунизацията против Covid.

В състава на Съвета по имунизация влизат известни персони, здравни специалисти, представители на религиозни общности и публицисти, с концепцията да разпространяват имунизациите измежду разнообразни публични групи. Съветът беше призован от здравния министър.

Нисък е процентът на имунизирани измежду лекарите и медицинските експерти – към 30%, ромското население е с по-малко 10%, а децата с имунизация против Covid са под 3,5%, съгласно проф. Красимир Гигов, който оглавяваше Ваксинационния щаб, само че остава и в новия съвет.

Членовете на съвета ще работят за повишение на % имунизирани, поради заплахата от нова вълна на Covid през есента макар дребното новозаразени през последните седмици

От имунизацията на " Джонсън и Джонсън " дойдоха още 62 хиляди дози, които ще се разпределят към районните здравни инспекции в страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР