Малко известна патриотична група, подкрепяща вдовиците на руските военни, призова

...
Малко известна патриотична група, подкрепяща вдовиците на руските военни, призова
Коментари Харесай

Група вдовици на военни призовава Путин да нареди мащабна мобилизация за войната в Украйна

Малко известна патриотична група, подкрепяща вдовиците на съветските военни, прикани президента на Русия Владимир Путин да подреди огромна готовност на милиони мъже и да затвори границите, с цел да обезпечи победа в Украйна, съобщава Ройтерс.
Прочетете още
Путин е под напън да реализира победа в Украйна над 10 месеца, откогато изпрати войски там като част от интервенция, която съгласно него има за цел да отбрани руснаците в Украйна.

В пост в " Телеграм " " Групата на вдовиците на военни в Русия " приканва Путин да подреди огромна готовност и да забрани на мъжете на възраст да бъдат мобилизирани и пратени на фронта да напущат Русия. " Имаме цялостното морално право да желаяме сходно нещо, защото съпрузите ни починаха, до момента в който защитаваха тези мъже, само че кой би защитил нас, в случай че те избягат от страната? ", споделя групата.

След като на 21 септември Путин разгласи " частична готовност ", първата от Втората международна война, към 300 000 мъже бяха мобилизирани в допълнение, а няколкостотин хиляди избягаха зад граница, с цел да не бъдат призовани да се бият на фронта.

До момента Кремъл не е дал отговор на молбите на групата. Миналия месец Путин сподели, че няма потребност от спомагателна готовност. Представителка на групата на вдовиците сподели пред Ройтерс, че всички здрави мъже в Русия би трябвало да бъдат мобилизирани, с цел да пазят родината си. " Идващата война ще изисква напълно разнообразни запаси: филантропични, психически, стопански ", съобщи тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР