Малкият Люксембург с миниатюрния си финансов център и ограничен брой

...
Малкият Люксембург с миниатюрния си финансов център и ограничен брой
Коментари Харесай

Къде се местят компаниите, които имат офиси в Лондон

Малкият Люксембург с дребния си финансов център и стеснен брой предлагани офис площи продължава да притегля компании, чийто представителства в английската столица ще бъдат закрити след излизането на страната от Европейския Съюз.

„ Зададохме си въпроса дали имаме задоволително офис площи и дали ще може да отговорим съответно на търсенето. И се притеснихме. Добрата вест обаче е, че елементарно може да се откри офис с повърхност 500 кв.м. неприятната – че огромни офиси в центъра и към него няма и това ще затрудни реализирането на упованията на клиентите”, споделя Жулиен Пило от компанията Inowai.

Това значи, че компаниите които търсят огромни пространства, евентуално ще им се наложи да търсят пространства в покрайнините. Към момента на 4 км южно от центъра на Люксембург се строи нов квартал с жилища и офиси. Там също по този начин ще бъде издигнат търговски център, заведения за хранене и магазини, учебни заведения и нова жп гара. Планиран е за 30 000 души. Проблемът е в това, че планът ще бъде приключен през 2025 година, а това е шест години след влизането на Брекзит.

Към днешна дата над 30 компании, главно застрахователни и такива ръководещи активи, търсят офис площи в Люксембург. Към днешна дата, с помощта на Брекзит, в страната са разкрити 250 работни места. В края на Брекзит техният брой ще бъде 3000, предвиждат от статистическото бюро Statec.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР