Малкият гръцки остров Халки от егейската островна група Додеканези преминава

...
Малкият гръцки остров Халки от егейската островна група Додеканези преминава
Коментари Харесай

Гръцкият остров Халки става еко

Малкият гръцки остров Халки от егейската островна група Додеканези минава към зелена сила след своите съседи Тилос и Астипалея , а също и към потребление на електически коли в партньорство с френската компания Ситроен, разгласи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис, съобщи Агенция Франс Прес.

От през днешния ден Халки и островите от групата Додеканези няма да бъдат единствено привлекателни дестинации, само че и места за динамични вложения в бранша на чистата сила, уточни Мицотакис при откриването на плана на острова с повърхност от 26 квадратни километра.

Проектът се вписва в самодейност на държавното управление, която цели преобразяване на гръцките острови в модел за зелена стопанска система, енергийна автономност и екомобилност . В първия стадий приоритет се дава на най-малките и отдалечени острови като Халки.

Енергийният преход на нашите острови има за цел преустановяване на потреблението на въглища, спазвайки европейската цел за понижаване на излъчванията на парникови газове с 55 % до 2030 година, напомни гръцкият министър председател.

Фотоволтаична централа, която е в развой на създаване, ще задоволява потребностите от електричество на 470-те поданици, уточни Мицотакис. Това ще разреши и понижаване на сметките за електричество.

Фирмата Ситроен даде през днешния ден шест електрически автомобила за потребностите на полицията, бреговата защита и общинските управляващи. Целта е най-после всички автомибили на острова с мотори с вътрешно горене да бъдат сменени с електрически коли, съгласно известие на Ситроен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР