Малкият двуместен самолет, който наруши въздушното ни пространство бе намерен

...
Малкият двуместен самолет, който наруши въздушното ни пространство бе намерен
Коментари Харесай

Намериха малък изоставен самолет на старото летище в Буховци

Малкият двуместен аероплан, който наруши въздушното ни пространство бе открит зарязан на остарялото летище в село Буховци. 

Апаратът е открит при обход на вероятни места за кацане в региона във връзка със случая, оповестен от Министерство на защитата, при който на 8 юни дребен аероплан е навлязъл във въздушното пространство на страната ни.

Според наличните досега данни машината е излетяла от Унгария и е прелетяла през Сърбия и Румъния без утвърден летателен проект.

Работата по изясняване на всички елементи към случилото се продължава и все още под ръководството и надзора на прокуратурата.

Предстои осъществяването на оглед, както и събиране на данни за движението на самолета по международна линия. 

Разследването е за „ който нелегално завладее въздухоплавателно средство, намиращо се на земята или в полет, или транспортен съд, намиращ се в морските пространства или във вътрешните водни пътища на България или в намерено море, или на неподвижна платформа, ситуирана върху континенталния шелф, или откри надзор върху такива средства, се санкционира с отнемане от независимост до 10 години “.

Припомняме, че дребният двудвигателен аероплан Beechcraft, с двама души на борда, е прелетял ниско във въздушното пространство на Унгария, Румъния, Сърбия и България в сряда вечерта, съобщи Нова тв.

Самолетът е бил прехванат от унгарските военновъздушни сили, американски самолети F-16, и румънски самолети F-16, съобщиха от Министерството на защитата на Румъния.

По-рано министърът на защитата Драгомир Заков даде повече детайлности по случая. Той удостовери, че въпросният аероплан е прелетял през Словакия, Унгария, Румъния, за малко е бил в Сърбия и по-късно е навлязъл в българското въздушно пространство, като незабавно е засечен от изтребители.

Мястото на кацане беше следствена загадка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР