Маслото от черен кимион, получено от семената на растението Nigella

...
Маслото от черен кимион, получено от семената на растението Nigella
Коментари Харесай

Разкрийте силата на маслото от черен кимион за вашата коса и здраве


Маслото от черен кимион, получено от семената на растението Nigella sativa, се употребява от епохи в обичайна медицина поради необятния си набор от изгоди за здравето. Често наричано " масло от семена на черен кимион " или " масло от калонджи ", това мощно масло набира известност поради забележителното си влияние върху здравето на косата. Но изгодите от маслото от черен кимион се простират надалеч оттатък грижата за косата. В тази къса публикация ще проучим по какъв начин добавките с могат да преобразят вашата коса и изцяло здраве.

 
Силата на масло от черен кимион за здравето на косата
 

Маслото от черен кимион е съкровищница от хранителни субстанции, които могат доста да подобрят здравето и външния тип на вашата коса. Ето по какъв начин:

 

1. Насърчава растежа на косата

Маслото от черен кимион е богато на тимохинон, мощен антиоксидант и противовъзпалително съединяване. Тези свойства оказват помощ за стимулиране на космените фоликули и подтикват растежа на нова коса. Редовната приложимост на масло от черен кимион може да докара до:

 

Намалено изтъняване на косата: Чрез възстановяване на здравето на скалпа и понижаване на възпалението, маслото от черен кимион може да помогне за понижаване на изтъняването и загубата на коса.

По-дебел косъм: Хранителните субстанции в маслото от черен кимион подхранват космените фоликули, насърчавайки растежа на по-дебела и по-силна коса.

 

 2. Предотвратява косопада

Различни фактори, в това число хормонален дисбаланс, инфектиране и оксидативен стрес, могат да причинят загуба на коса. Маслото от черен кимион се оправя с тези проблеми посредством:

 

Балансиране на хормоните: Естествените свойства на маслото оказват помощ за контролиране на хормоните, което може да бъде изключително потребно за тези, които изпитват косопад заради хормонални промени.

Намаляване на възпалението: Неговите противовъзпалителни свойства успокояват скалпа и понижават раздразнението, постоянно срещана причина за косопад.

Борба с оксидативния стрес: Антиоксидантите в маслото от черно семе защищават космените фоликули от увреждане, породено от свободните радикали.

 

3. Подобрява здравето на скалпа

Здравият скалп е от значително значение за хубавичко коса. Маслото от черен кимион усъвършенства здравето на скалпа по няколко метода:

 

Овлажняване на скалпа: Мастните киселини в маслото от черен кимион обезпечават дълбока хидратация, предотвратявайки сухота и лющене.

Лечение на пърхот: Неговите противогъбични свойства оказват помощ в битката с пърхота и други инфекции на скалпа.

Успокоява дразненето(сърбежа): Противовъзпалителните свойства на маслото от черен кимион могат да понижат възпалението и раздразнението на скалпа, насърчавайки по-здравословна среда за напредък на косата.

 

4. Подобрява блясъка и здравината на косата

Маслото от черен кимион е цялостно с есенциални мастни киселини, витамини и минерали, които подхранват косата и усъвършенстват цялостното й качество. Предимствата включват:

 

Повишен искра: Редовната приложимост на масло от черен кимион може да направи косата ви по-блестяща и блестяща.

По-здрава коса: Маслото укрепва кичурите на косата, намалявайки накъсването и накъсването на краищата.

 
Допълнителни изгоди за здравето от маслото от черен кимион
Докато маслото от черен кимион е берекет за вашата коса, то предлага голям брой други изгоди за здравето:

 

1. Подсилва имунната система

Маслото от черен кимион е известно със своите имуностимулиращи свойства. Антиоксидантите и противовъзпалителните съединения спомагат за подсилване на имунната система, което улеснява битката с инфекциите и заболяванията.

 

2. Подпомага здравето на храносмилането

Маслото от черен кимион може да подкрепи храносмилането, като понижи подуването, газовете и стомашните конвулсии. Неговите противовъзпалителни свойства оказват помощ за усмиряване на храносмилателния тракт, което го прави потребен при положения като синдром на раздразнените вътрешности (IBS).

 

3. Насърчава здравето на сърцето

Мастните киселини в маслото от черен кимион, като омега-3 и омега-6, способстват за здравето на сърцето посредством:

 

Намаляване на равнищата на холестерола: Маслото от черно семе оказва помощ за намаление на неприятния холестерол (LDL) и повишение на положителния холестерол (HDL).

Понижаване на кръвното налягане: Неговите вазодилататорни резултати могат да оказват помощ за намаление на кръвното налягане, намалявайки риска от сърдечни болести.

 

4. Подобрява здравето на кожата

Маслото от черен кимион е известна съставна част в грижата за кожата заради способността си да:

 

Хидратира и подхранва: Мастните киселини и витамините в маслото обезпечават дълбока хидратация и поддържане на кожата.

Бори се с акнето: Неговите антибактериални свойства оказват помощ в битката с бактериите, причиняващи акне, и понижават възпалението.

Успокоява кожни болести:Състояния като екзема и псориазис могат да бъдат облекчени заради противовъзпалителните резултати на маслото.

 

5. Подпомага загубата на тегло

Някои изследвания демонстрират, че маслото от черен кимион може да помогне при загуба на тегло посредством:

 

Регулиране на метаболизма: Маслото оказва помощ за възстановяване на метаболизма, което улеснява изгарянето на мазнините

Потискане на апетита:Маслото от черно семе може да помогне за понижаване на апетита, което води до по-нисък банкет на калории.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР