Малкият бизнес смята, че американската икономиката ще подобри своя растеж

...
Малкият бизнес смята, че американската икономиката ще подобри своя растеж
Коментари Харесай

Малкият бизнес е оптимистичен за стабилността на американската икономика

Малкият бизнес счита, че американската стопанската система ще усъвършенства своя напредък в близко бъдеще. Това сподели скорошно изследване на Националната федерация за самостоятелен бизнес в Съединени американски щати, представено от Си Ен Ен.

Собствениците на дребен бизнес в Съединени американски щати, които имат вяра, че локалната стопанска система ще бъде по-добра след шест месеца, надвишават с 20 процентни пункта тези, които смятат, че тя ще бъде по-лоша. Показателят е по-оптимистичен спрямо анкетните резултати по този въпрос при извършено по-рано през тази година изследване, само че е надалеч под показанията през 2017 година и 2018 година, когато "по-добрите условия " изпревариха "по-лошите условия " с сред 30 и 48 процентни пункта.

Според изследването дребните предприятия, които разкриват нови работни места, надвишават с 2.6 процентни пункта тези, които редуцират личен състав. Това е спад по отношение на показанията през предходните пет тримесечия, когато създаващите работни места надвишаваха съкращаващите работни места с сред 4.8 и 7.3 процентни пункта. Собствениците на компании показват съществуването на квалифицирани претенденти за работа като собствен максимален проблем на фона на исторически ниски равнища на безработицата в Съединени американски щати.

Националната федерация за самостоятелен бизнес в Съединени американски щати организира анкетата през юли измежду 1500 притежатели на дребни компании. Проучването се организира обичайно от 1973 година като резултатите от него се считат за добър знак за ранно предизвестие за икономическо закъснение. "Хората от дребния бизнес са в края на веригата за доставки. Ако има криза, дребните предприятия са първите, които схващат това ", съобщи основният икономист на Националната федерация за самостоятелен бизнес Уилям Дънкелбърг. Преди началото на рецесията в края на 2007 година, изследването сподели доминиращ брой респонденти, очакващи положението на американската стопанска система да бъде по-лошо през идните шест месеца.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР