Малкият Александър, който в края на юли беше изоставен в

...
Малкият Александър, който в края на юли беше изоставен в
Коментари Харесай

Изоставеното в София бебе отива в център за настаняване

Малкият Александър, който в края на юли беше зарязан в ж-к „ Младост-1” в София, ще бъде изпратен в център за настаняване от фамилен вид.

Тази мярка за протекция е преценена като най-подходяща след обширно изследване на ангажираната дирекция „ Социално подкрепяне “ и откакто липсват близки и родственици, оценени като подобаващи да се грижат съответно за бебето. Не са открити и подобаващи приемни фамилии на територията на град София и област София, оповестяват от Агенцията за обществено подкрепяне.

Отчаяна майка изостави бебето си "като кученце "

Майката, изоставила бебето си: Направих страшна нелепост

Според тях настаняването на детето в приемно семейство от отдалечена област е недопустимо предвид на концепцията мярката за протекция да не попречи на прочувствената връзка сред майката и момчето.

На нея ще ѝ се оказва помощ в център за социална поддръжка, намиращ се наоколо до определения за бебето Център за настаняване от фамилен вид, по този начин при предпочитание тя ще може да поддържа връзка с детето си.

Работата с нея включва психическо консултиране и поддръжка, избран е водещ обществен служащ, ще се включи и фамилен съветник, само че това ще стане, откакто тя организира лекуване.

Междувременно дамата е съветвана за характера на мярката за протекция на детето й, за реда и изискванията на реинтеграция на дете в биологичното семейство, както и за всички дейности и ограничения, подхванати от органа по протекция.

Доставчик на определения център за настаняване от фамилен вид е неправителствена организация. За обгрижването на дребните работи екип от квалифицирани експерти в среда, доближаваща се до фамилната, където всяко дете може да получи самостоятелна грижа и внимание.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР