Малки сурвакари огласиха с коледни и новогодишни песни община Ловеч

...
Малки сурвакари огласиха с коледни и новогодишни песни община Ловеч
Коментари Харесай

Малки сурвакари огласиха с песни община Ловеч

Малки сурвакари огласиха с коледни и новогодишни песни община Ловеч през първия работен ден на 2023 година – 3 януари, оповестиха от общинския пресцентър. Това бяха ученици на Детска градина " Мария Сиркова " с шеф Геновева Стойкова. Целият персонален състав на общината излезе да ги посрещне във фоайето, дружно с управлението и кмета Корнелия Маринова.
 
В началото дребните певици Виктория Асенова и Ани Михайлова (и двете на 8 г.) извършиха по една ария. Те са възпитаници в ЧНУ " Свети Седмочисленици " и бяха съпроводени от техния класен началник на Детелина Карапетрова. Виктория е притежател на 18 награди от разнообразни фестивали в страната и са повторно гостува в общината. Ани взе участие в класа по пеене с учител Теодора Николова.
 
 Малки сурвакари огласиха с песни община Ловеч Малки сурвакари огласиха с песни община Ловеч Източник: Община Ловеч
После гостите от детската градина изнесоха вълнуваща фолклорна музикална стратегия. Малчуганите рецитираха фолклорни наричания, пяха коледни песни, най-после извиха и хоро. Всяко осъществяване бе изпратено с овации от публиката. Накрая сграбчиха сурвакници и сурвакаха за здраве, шанс и благодат кмета Корнелия Маринова, ръководителя на Общински съвет Петър Цолов, заместник–кметовете Венцислав Христов и  Даниел Колев, както и останалите чиновници. В подмяна получиха лакомства и кравайчета.
 
Кметът Корнелия Маринова благодари за хубавата стратегия на сурвакарите и им пожелаха да бъдат здрави и усмихнати. " Няма нищо по-хубаво от това децата да дойдат в нашия дом - общината. Вие сте първите посетители за новата година - това е най-големият подарък за нас ", сподели още кметът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР