Малки бели или светложълтеникави подутини по устните. Това са така

...
Малки бели или светложълтеникави подутини по устните. Това са така
Коментари Харесай

Бели петна по устните – може ли да ги премахнем?


Малки бели или светложълтеникави подутини по устните. Това са по този начин наречените гранули на Фордайс, които се срещат и по други елементи на тялото. Диаметърът им е към 2 мм и по никакъв метод не основават дискомфорт, само че множеството им притежатели се тревожат най-много поради козметичния недостатък, който имат.

При някои хора мастните жлези са ситуирани доста покрай дермата. А при пубертета те са по-активни под въздействието на половите хормони, при което се появяват въпросните бели петна. На по-късен стадий увреждане или задръстване на самите жлези, тютюнопушене , хормонални нарушавания, неприятни хигиенични привички, могат да са причина за образуването им.

Статистиката демонстрира, че от бели петна страдат повече мъже, в сравнение с дами. Повечето лекари ги считат за нещо обикновено, само че от време на време могат да провокират и дискомфрот . Все още няма лекуване, което да ни избави от досадните формирания по устните на 100%. Но съществуват доста различни способи, с които най-малко да понижим количеството им, макар че работят друго при обособените случаи. Ето няколко от тях:

1. Повече витамини

Консумацията на задоволително плодове и зеленчуци, богати на витамини и минерали , е един от методите, с които петната могат да бъдат редуцирани. Лекарите предлагат храната, богата на витамини, в сравнение с добавките с тях.

2. Употреба на кокосово масло

Липсата на влага в кожата на устните може да докара до поява на бели петна. Мазането с кокосово масло

може да ги хидратира

и

третира петната. Зехтинът също е положително решение в тази ситуация.

3. Разумно потребление на етерични масла

Те се употребяват с разнообразни лечебни цели, само че не би трябвало да прекаляваме с използването им. Етеричните масла са доста съсредоточени и

е належащо да ги разреждаме, с цел да намажем устните с бели петна. Масло от жожоба е едно от най-добрете за понижаване на броя им.

Свързани публикации.. 3 домашни решения против мазна кожа на лицето 0 Липса на витамини – по какъв начин се отразява на кожата? 0 Целулит - по какъв начин бързо и трайно да го понижим вкъщи? 0

4. Броколи

За съкращаване на тези неестетични формирания по устните се предлага банкет на витамин С. Броколите са един от зеленчуците, в които той е в най-голямо количество.

5. Чесън

Той има антиоксидантни, противовъзпалителни и антибиотични свойства, което го прави ефикасен и за белите петна. Можем да си мажем устните с него или да го дъвчем.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР