Малката щастлива бяла топчица, каквато представлява кученцето от породата бишон

...
Малката щастлива бяла топчица, каквато представлява кученцето от породата бишон
Коментари Харесай

Правилна грижа за козината на бишон фризе

Малката щастлива бяла топчица, каквато съставлява кученцето от породата бишон фризе, се счита за първокласен и безценен домакински любим поради забележителното си бяло палто. То изисква висока поддръжка, въпреки че шумът към естетиката им надминава действителните потребности и грижи за бишоните.

Козината на бишон фризе е облак от мек бял памук, който желае ежедневно разресване, тъй като има податливост към сплъстяване. Наборът от гребени и фурминатори за ресане е наложителен и би трябвало да включва както елементарен гребен с редки зъби, по този начин и железна четка за положително изчеткване и събаряне на всички опадали косми, въпреки че за благополучие козината на бишон фризе линее едва и не пада съществено.

Подстригването в груминг студио също е целесъобразно и то всяка седмица. Става въпрос за дългата четина на главата, която влиза в очите на кученцето и провокира редица проблеми с очите. Сълзенето е симптом, че козината към очите не се поддържа добре.

Белият пух, с които са обгърнати бишоните, пораства прекомерно бързо и този факт би трябвало да се вземе поради при обмисляне на подстригването. Мека, гъста и доста фина - по този начин може да бъде избрана космената покрива на породата. Тя може да доближи до 10 сантиметра дължина. Освен че придава на кучето доста грациозен тип, козината е хипоалергенна и това прави бишон фризе подобаваща порода за страдащи от алергии.

Като периодичност, третирането на козината на бишоните би трябвало да се прави 2 до 6 пъти в годината в профилирани центрове, където се прави прическа на кучето. Отделно миенето е занятие за всяка седмица, с цел да се поддържа положителната хигиена.Необходим е и набор от кучешки шампоани, както за мокро, по този начин и за изсъхнало къпане, защото къпането би трябвало да бъде с по-голяма периодичност, а през зимата гъстата четина съхне по-трудно.

 Бишон фризе

Грижите за козината включват и храната на бишон фризе. Нужна е супер премиум клас храна за кучета с бяла четина, с цел да бъде постоянно крепко и лъскаво палтенцето им, както и бяло, тъй като неналичията в храната водят до поява на петна по козината на животното и те са натрапващ се знак за недобра грижа за бишон фризе.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР