Мълчанието на разследващия полицай говори за нещо по-различно - някой

...
Мълчанието на разследващия полицай говори за нещо по-различно - някой
Коментари Харесай

Автоинструктор за катастрофата на „Сливница“: Някой не иска да каже истината

Мълчанието на проверяващия служител на реда приказва за нещо по-различно - някой не желае да каже каква е самата истина. Автомобилът е на 30 години, няма по какъв начин да развие 100 км/ч. Нужен е напълно нов Закон за придвижване по пътищата. Не може да бъде по този начин сплескан от удар на човек и не може 300 метра да бъде влачен. Това сподели автоинструкторът Йонко Иванов за.

Той изрази противоречие с експертните изказвания за злополуката на бул. " Сливница ".

" Беше казано, че първо - не е спряно на стоп палка, по-късно е имало гонка с полицият а, ударени коли и 300 метра спирачен път със 100 км/ч. Това не е истина, тъй като 100 метра спирачен път дават отговор на 100 км/ч по изсъхнал асфалт и 154 км/ч по влажен асфалт. Експертизата трябваше да стане в светлата част на денонощието, което значи, че булевардът трябваше да бъде затворен , а находките от ПТП-то щяха да дадат цялостната картина ", разяснява той.

По думите му в правенето на новите образователни материали за шофьорските курсове не вземат участие инструктори. " Има петима починали служители на реда на пътя, тъй като не са подготвени от Министерство на вътрешните работи ", уточни Иванов. 

Председателят на Българската асоциация на потърпевши при произшествия Владимир Тодоров акцентира, че при катастофата на " Сливница става дума за прав участък около 500 метра. " Столична община би трябвало да вземе ограничения било с пешеходни пътеки или с камери, контролиращи скоростта. Обучението не е на задоволително положително равнище - всяка четвърта злополука е провокирана от млади водачи ", изясни той. 

Според него най-вероятно водачът, провокирал злополуката на " Сливница ", е карал с превишена скорост, с цел да се удари в дирек откакто опустошава пешеходците. " Ще бъде забавно в коя школа е бил обучаван, да му се види картонът и дали е карал в тъмната част на деня ", счита Тодоров. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР