Макс Верстапен стана победител в Гран при на Белгия, в

...
Макс Верстапен стана победител в Гран при на Белгия, в
Коментари Харесай

Служебна победа за Верстапен заради дъжда на "Спа"

Макс Верстапен стана победител в Гран при на Белгия, в конкуренция без нито една състезална обиколка. Проливен дъжд не разреши надпреварата да се организира, като водачите направиха едвам четири тура зад кола за сигурност.

Правилникът на Международната автомобилна федерация (ФИА) и Формула 1 гласи, че надпреварата се смята за завършено, в случай че не са завъртяни 75% от обиколките, само че тогава се връчват 50% от точките.

В този случай Верстапен взима 12.5 точки, а водачът на " Уилямс " Джордж Ръсел, който беше втори в квалификацията, печели 9. Трети е Люис Хамилтън със 7.5 точки.
Състезанието стартира с 25 минутно забавяне, само че след загряващата обиколка беше показан червен байрак. Последва тричасово забавяване преди водачите да се върнат на пистата, само че след три тура зад колата за сигурност беше преценено, че има огромен риск за всички участници.
В класирането за купата Люис Хамилтън остава отпред с актив от 202.5, а Верстапен има 199.5 точки. Следващият 13-и старт за сезона е след седмица на нидерландската писта " Зандворт ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР