Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на Монако и

...
Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на Монако и
Коментари Харесай

Верстапен свали от върха и Хамилтън, и "Мерцедес"

Макс Верстапен завоюва надпреварата за Гран при на Монако и смъкна от върха в класирането 7-кратния първенец Люис Хамилтън. 23-годишният ас на " Ред Бул " изобщо за първи път стъпи в кариерата си на подиума в класическата конкуренция по улиците на Монте Карло и записа 12-ата победа в кариерата си, само че за това оказа помощ малко и ориста.

Малко преди старта стана ясно, че спечелилият в квалификацията Шарл Льоклер няма да може да започва пред родна аудитория. Пилотът от Монте Карло през вчерашния ден удари своето " Ферари " в защитните мантинели и имаше опасения, че е увредил скоростната кутия. По-рано през днешния ден от " скудерията " оповестиха, че всичко е наред и монегаскът ще започва. Но в минутите преди надпреварата бе оповестено, че е открита щета, която не разрешава присъединяване и Локлер излезе от болида си извънредно отчаян.

" Тъжен съм, доста печален. Всички механици работиха интензивно от през вчерашния ден насам, сякаш всичко беше наред преди обед, само че въпреки всичко скоростната кутия не устоя ", разяснява Льоклер, който по този начин и няма приключено съревнование пред родна аудитория, така като в първите си две участия в Монако катастрофира.

Инцидентът с " Ферари " обаче даде превъзходен късмет на Верстапен и нидерландецът не го пропиля. Той потегли превъзходно от първа позиция( тъй като бе втори в квалификацията, и от началото до края не позволи да бъде изпреварен. Бонус за него бе и фактът, че Люис Хамилтън стартира едва шести и по този начин и не можа да навакса това закъснение по тясното трасе, което съвсем не дава късмет за изпреварване.

В последна сметка асът на " Мерцедес " финишира едвам седми, като за него единственото позитивно бе, че откакто влезе за повторно в бокса и постави меки гуми, съумя в 70-ата обиколка да реализира най-хубаво време и по този начин да прибави 1 т. към актива си за най-бързата обиколка в надпреварата.

Хамилтън обаче към този момент е втори при водачите с актив от 101 т., до момента в който новият водач Верстапен е със 105.

Your new championship leader
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР