Макс Верстапен беше най-бърз в третата свободна тренировка преди Гран

...
Макс Верстапен беше най-бърз в третата свободна тренировка преди Гран
Коментари Харесай

Макс Верстапен над всички в третата свободна тренировка преди Гран При на Великобритания

Макс Верстапен беше най-бърз в третата свободна подготовка преди Гран При на Англия на следващия ден. Последните проби преди квалификациите за място дадоха съществени очаквания за Ред Бул, защото двата им болида окупираха първите две места.

Нидерландският водач приключи на върха с време 1 минута, 27.901 секунди на много бързата 5.891-километрова писта. На второто място се подреди съотборникът му Серхио Перес на към 4 десети от секундата.

Двамата завоюваха и последните шест гонки с пет победи на Верстапен, който в генералното класиране води с 46 точки пред Шарл Льоклер (Монако).

Днес Льоклер остана на 3-о място в третата подготовка, изостанал на 0.447 секунди. Другото Ферари, пилотирано от Карлос Сайнс, остана на 6-ото място, с 0.788 секунди по-слабо време от това на първия.

Между тях се подредиха водачите на Мерцедес. Джордж Ръсел е на 4-а позиция с пасив от 0.525, а Люис Хамилтън е 5-и - на 0.587.

И въпреки сезонът към този момент да върви към средата и втората си половина, за някои тимове към момента имаше известна степен на терзание. Болидите подскачат на бързите прави сектори заради новите аеродинамични правила, въведени тази година. Мерцедес беше изключително обиден и непостоянството в Хамилтън и Ръсел е тъкмо поради тези проблеми.

От управителното тяло ФИА (Световната федерация по авто спорт) оповестиха, че тимовете имат разполагаем това съревнование и идващото в Австрия, с цел да свикнат с новите разпореждания, ориентирани към ограничение на подскачането. Правилата ще се ползват с цялата си суровост във Франция в последния уикенд на юли.
 Карлос Сайнц беше най-бърз във втората свободна подготовка преди Гран При на Англия
Карлос Сайнц беше най-бърз във втората свободна подготовка преди Гран При на Англия

Втори остана Люис Хамилтън, любимецът на локалните почитатели и водач на Мерцедес
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР