Макрон посрещна Чарлз III във Франция.Крал Чарлз III, който пристигна

...
Макрон посрещна Чарлз III във Франция.Крал Чарлз III, който пристигна
Коментари Харесай

Чарлз Трети е на визита във Франция

Макрон посрещна Чарлз III във Франция.

Крал Чарлз III, който дойде в столицата на Франция Париж дружно със брачната половинка си кралица Камила в границите на държавното си посещаване, беше посрещнат от френския министър-председател Елизабет Борн на летище Орли, съобщи Анадолската организация, представена от.

Кралят и брачната половинка му Камила бяха посрещнати от френския президент Еманюел Макрон, брачната половинка му Брижит Макрон и френския министър на защитата Себастиан Лекорну при Триумфалната арка на „ Шанз-Елизе “.

Докато звучаха националните химни на двете страни, крал Чарлз III и Макрон поставиха венец на " гроба на незнайния войник ".

Кралят на Англия и френският президент си стиснаха ръцете и разговаряха с бойците и гостите, които участваха на церемонията, проведена в чест на визитата на монарха.

Събитието се организира при засилени ограничения за сигурност.

След церемонията крал Чарлз III и Макрон се насочиха към Елисейския замък за двустранна среща, на която ще обсъдят климата, биоразнообразието, изкуствения разсъдък, както и ситуацията в Сахел и Украйна.

След срещата монархът ще участва на формалната вечеря, която Макрон ще провежда за него в двореца Версай.

В рамките на тридневното си посещаване във Франция Чарлз III ще направи послание към Сената, горната камара на френския парламент, а по-късно ще посети катедралата Нотр Дам, в която текат реставрационни процеси.

На 22 септември кралят ще пътува до град Бордо в южната част на Франция и ще се срещне с френски и английски бойци там.

Планираното посещаване на Чарлз III в разнообразни градове на Франция сред 26-и 29 март беше отсрочено поради митингите, които се ускориха в страната по това време.

За финален път крал Чарлз III посети Франция през 2019 година, преди да се възкачи на престола.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР