Макро перспективите за глобалната, европейската и българската икономика, следващите ходове

...
Макро перспективите за глобалната, европейската и българската икономика, следващите ходове
Коментари Харесай

Главният кореспондент на Politico Европа Матю Карничниг идва за Шумът на парите

Макро вероятностите за световната, европейската и българската стопанска система, идващите ходове за присъединението на страната ни към еврозоната и обвързваните с това провокации и благоприятни условия, трендовете в банковия бранш, ESG тактиките, финансовия и имотния пазар и ръководството на персоналните финанси – това са водещите тематики в целодневния маратон " Шумът на парите " 2023.

Тази година в един от най-разпознаваемите и одобрени стопански и финансови конгреси в България към представителите на висшия мениджмънт в частния и в обществения бранш у нас ще се причислят водещи специалисти от интернационалните и европейски институции и медийни организации.

" Шумът на парите " ще се организира на 6 юни в Sofia Event Center. Събитието е проведено в 5 съществени панела, като ще стартира с презентация на старши районния представител на Международния валутен фонд за Централна, Източна и Югоизточна Европа - Джеф Готлийб.

Готлийб ще показа данни и разбор за икономическия напредък в края на второто тримесечие на 2023 година и прогнози за втората половина на годината. Той също ще проучва резултатите от борбата на централните банки с инфлацията посредством повишение на лихвените проценти и по какъв начин идващите им решения за паричната политика ще прелеят в действителната стопанска система на фона на страховете за финансовата система и възходящ световен дълг.

Веднага по-късно форумът ще се трансферира на локално равнище с презентация на Сандра Швалек, заместник-управител на Хърватската национална банка, за стопанската система, капиталовия климат и идващите провокации в страната половин година след приемането на еврото.

Швалек ще направи преход към първия панел на " Шумът на парите " 2023, отдаден на напредъка на България към присъединението към еврозоната, в който ще дебатират още някогашният финансов министър Асен Василев. Към полемиката ще се причислят и ръководителят на отдел Политическа тактика и институционални връзки в Европейския стабилизационен механизъм Матяж Сушец дружно с основният консултант в Икономическата дирекция на Европейската капиталова банка Атанас Колев. Във виртуален формат ще се включи Лиляна Павлова, вицепрезидент на Европейска инвестиционна банка.

След втория спорен панел, който ще очертае трендовете и провокациите пред банковия и финансов бранш у нас, на сцената на " Шумът на парите " 2023 ще излезе основаният в Берлин стопански публицист Матю Карничниг, основен сътрудник за Европа на световната медийна организация POLITICO.

Той ще направи дисекция на индустриалната позиция на Европа по отношение на водещите международни стопански сили, разглеждайки печелившите ходове на Европейски Съюз за увеличение на конкурентоспособността му и тяхното отражение на по-малки пазари като българския.

Събитието ще продължи с още три основни панела, отдадени на тактиките на българския бизнес за екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), ръководството на персонални финанси, финансовите пазари и имотния бранш.

Водещ на форума ще бъде журналистът на bTV Светослав Иванов.

" Шумът на парите " 2023 се провежда от финансовия уебсайт Profit.bg, част от водещата швейцарска медийна група Ringier AG.

Повече за програмата вижте.

С билет за събитието може да се сдобиете от.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР