Маккарти се зарича да продължи със законопроекта за Камарата на представителите, за да предотврати спирането на работата въпреки отказите на Републиканската партия

...
Вашингтон — Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти каза,
Коментари Харесай

Вашингтон — Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти каза, че ще внесе временна мярка на Републиканската партия за гласуване в петък преди предстоящото затваряне на правителството, въпреки че изглежда той все още няма достатъчно подкрепа сред собствените си членове на Републиканската партия, за да го приеме, преди финансирането да изтече в събота вечер.

Говорейки пред репортери в четвъртък, Маккарти каза, че е убеден, че това ще мине в Камарата на представителите, което е тежка задача предвид очевидната опозиция от страна на група твърдо десни републиканци и всички демократи. Законодателите имат срок до полунощ на 1 октомври, за да постигнат споразумение за избягване на спиране.

„Ние ще приемем нашето“, каза калифорнийският републиканец пред репортери в четвъртък. „Ще го повдигнем в петък.“

подаване на сметки за годишни разходи.

McCarthy също обърна внимание на опасенията, че законопроектът на Републиканската партия ще бъде мъртъв при пристигането му в Сената, който напредва в собствената си продължаваща резолюция, добавяйки, че версията на Камарата може да успее да получи подкрепа от демократите.

„Разговарям с демократите в Сената дори тази сутрин, които искат да направят нещо по границата“, каза той. „Имам демократи, които дойдоха при мен на пода снощи и казаха: „Искаме да направим нещо на границата“. За мен това е мястото, където смятам, че можем да получим временна сметка."

Законопроектът на Камарата на представителите за избягване на спиране на работата на правителството

Законопроектът на Камарата на представителите ще финансира правителството до края на октомври, докато двупартийната версия на Сената продължава да работи до 17 ноември. Версията на Камарата включва съкращения на разходите и мярка за сигурност на границите, докато законопроектът на Сената финансира правителството на сегашните нива и включва помощ за Украйна.

„Няма да си играя с това“, каза Маккарти относно това дали ще отстъпи финансирането за Украйна, ако Сенатът вземе решение относно сигурността на границите.

Твърдолинейните републиканци са против за всякакво финансиране за Украйна. С тясното мнозинство на републиканците в Камарата на представителите и демократите, обединени в опозиция, Маккарти може да си позволи да загуби само четири гласа, за да приеме който и да е законопроект.

Близо дузина крайнодесни републиканци казаха, че няма да подкрепят или са малко вероятно е да подкрепи някакво продължаващо решение.

„Не разбирам“, каза Маккарти за отказите.

Той отбеляза, че крайнодесен контингент, който задържа авансирането на годишните сметки за бюджетни кредити, необходими за финансиране на правителството, са също срещу временна мярка.

"Това означава ли, че просто не искате да управлявате?" той каза.

Републиканците в Камарата на представителите също работят за прокарване на четири законопроекта за финансиране на министерствата на отбраната, вътрешната сигурност, държавата и земеделието за още една година, които нямат шанс да преминат в Сената.

Лидерът на малцинството в Камарата на представителите Хаким Джефрис каза, че всички демократи ще гласуват против временната мярка на Републиканската партия.

„Няма причина да обмисляме законопроекти, които няма да получат подкрепа по отношение на приемането им в Сената на Съединените щати, защото Сенатът всъщност работи върху двупартийно законодателство“, каза демократът от Ню Йорк пред репортери в четвъртък .

Жаклин Калил и Скот Макфарлейн допринесоха за репортажите.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР