Маккарти проектира оптимизъм за предотвратяване на затварянето на правителството: „Играта не е приключила“

...
Говорителят Кевин Маккарти, изправен пред задаващия се краен срок за
Коментари Харесай

Говорителят Кевин Маккарти, изправен пред задаващия се краен срок за спиране на работата на правителството и интензивен натиск от десния му фланг, изрази оптимизъм, че неговата конференция може да работи заедно за потенциални корекции на консервативната временна мярка.

„Чувствам, че“ постигаме напредък, каза Маккарти в сряда сутринта, по-малко от две седмици до крайния срок за държавно финансиране на 30 септември.

Членове от всички крила на Републиканската партия се срещат в офиса на камшика на мнозинството в Камарата на представителите Том Емър, за да изгладят различията, които остават в разделената конференция. Маккарти каза, че са се срещнали късно през нощта във вторник и вече са се върнали тази сутрин.

Маккарти и неговият ръководен екип на Републиканската партия се опитваха да продадат републиканската конференция на Камарата на представителите за обединяване зад план за финансиране на правителството, сключен с посредничеството между Камарата на свободата и по-умерената фракция на Main Street през уикенда. Но това предложено законодателство срещна незабавна съпротива от повече от дузина крайнодесни републикански законодатели, които искаха по-големи съкращения на разходите. С изключително слабата разлика на Маккарти в камарата – и демократите досега се обединяваха срещу предложенията на Републиканската партия – републиканското ръководство преговаряше, за да се опита да спечели достатъчно подкрепа на Републиканската партия, за да приеме своето законодателство.

„Членовете вече са на среща и постигат известен напредък“, каза Маккарти пред репортери. „Постигнахме известен напредък снощи.“

Председателят на групата за свобода на Дома на представителите Скот Пери, републиканец от Пенсилвания, характеризира дискусиите в сряда сутринта като „много положителни“ и каза, че в залата обсъждат „и двете страни на уравнението“ и „работят по“ разногласията.

Предложението, ръководено от Републиканската партия, обаче вероятно е мъртво при пристигането си в Сената, така че не е ясно как Конгресът избягва спирането.

Маккарти беше многократно попитан дали ще бъде възможно да се изнесе спирачната сметка на пода в четвъртък, но той не се ангажира и отново избегна предпоставката на въпроса. Маккарти също каза, че е бил на същото място много пъти, омаловажавайки задръстването, в което се намира.

„Не е 30 септември, играта не е приключила“, каза той.

Когато беше подложен на натиск относно нивото на увереност в избягването на затваряне в този момент, той се измъкна, вместо да направи спортна препратка: „Напуснахте ли, преди играта да свърши?“

Той добави, че „Мисля, че това е мястото, където се случва най-значимата промяна… Ще остана с него и ще разреша проблема.“

Маккарти повтори любимата си реплика, настоявайки, че никога няма да се откаже от предизвикателство, колкото и объркано да е.

„Не бих се отказал първия път, когато отидох да гласувам за председател“, каза Маккарти, имайки предвид как беше избран за говорител едва след 15 кръга и дни на гласуване през януари. „Единственото нещо, ако все още не сте научили нищо за мен, никога няма да се откажа.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР