Макетното ножче е много често използвано през годините като средство,

...
Макетното ножче е много често използвано през годините като средство,
Коментари Харесай

Димо Гяуров скептичен към по-строгите наказания при агресия

" Макетното ножче е доста постоянно употребявано през годините като средство , което прави фини сечения и не може да бъде несъмнено като оръжие, което да заплашва живота и е добър прийом за мъчение ". Tова съобщи пред БиТиВи ген. Димо Гяуров, някогашен шеф на Националната разследваща работа.

Той разяснява и признатите през вчерашния ден от парламентарната правна комисия за по-строги санкции при експанзия. " Това, което аз видях в законопроекта не мисля, че ще реализира кой знае какво. Дори няма да реализира тесните цели, които си слага. Поради не доста удачната легална формулировка, която депутатите са дали в законопроекта. Струва ми се, че това измества фокуса на Закона за отбрана от домашно принуждение. Трябва да приказваме за принуждение от всевъзможен тип, за изтезания от всевъзможен тип, а не за разширение на обсега на закона, посредством едни неразбираеми формулировки ", счита Гяуров.

Според него Законът за домашното принуждение цели постановяването на избрани ограничения, когато сред двама души има законен съюз. " Когато приказваме за интимна връзка там няма никаква легална връзка там отиваме малко в една друга посока, където се опитваме да удовлетворим едни други публични упования. Един добър текст в Наказателния кодекс, който преследва всевъзможен тип изтезания, мъчения, би могъл да свърши работа ", безапелационен бе той.
 След случая в Стара Загора: И магистрати от Висш съдебен съвет желаят ограничения за жертвите на принуждение
След случая в Стара Загора: И магистрати от Висш съдебен съвет желаят ограничения за жертвите на принуждение

Членовете на Съдийската гилдия поддържат митингите, само че не и апелите за саморазправа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР