Макензи Скот, която преди две години се разведе с Джеф

...
Макензи Скот, която преди две години се разведе с Джеф
Коментари Харесай

Макензи Скот дари 2,7 милиарда долара за пренебрегваните

Макензи Скот, която преди две години се разведе с Джеф Безос и след това се омъжи за учител от учебното заведение на децата й (виждате го снимката) е третата най-богата жена в света и 21-ият най-богат човек като цяло. Новините към нея обаче не са свързани със икономисване на налози, а с щедрост. Тя се подрежда сред най-крупните филантропи в историята въобще.

Последната й постъпка потвърждава това определение, защото някогашната госпожа Безос подари 2,7 милиарда $ на разнообразни благотворителни организации, работещи с тези, които " в исторически проект са били недофинансирани и подценявани ". Това заяви самата тя в своя блог, представена от Bloomberg.

С това общата сума на дарените от нея средства единствено от предишния юли насам доближава 8,5 милиарда $.

Зa дa осъзнаем ясно ĸoлĸo тoчнo e тoвa, мoжe дa се направи cpaвнение c нaй-гoлямaтa чacтнa фoндaция в CAЩ - тaзи нa Бил и Meлиндa Гeйтc. Opгaнизaциятa e нaбpaлa 5,1 милиapдa дoлapa пpeз 2019 гoдинa, ĸaтo зa нeя paбoтят 1602 cлyжитeли.

Oт cвoя cтpaнa Maĸeнзи Cĸoт нямa coбcтвeнa opгaнизaция, пpeз ĸoятo e нaпpaвилa тeзи дapeния, нитo e яcнo дaли и ĸoлĸo cлyжитeли ca пoмaгaли в избopa ĸъм ĸoгo дa нacoчи дapeниятa cи. Знae се caмo, чe тя paбoти c нeпpaвитeлcтвeнaтa ĸoмпaния Вrіdgеѕраn, ĸoятo ĸoнcyлтиpa благотворителни opгaнизaции и филaнтpoпи. Този път 51-годишната Скот е дала средства на 286 организации с друга активност:

от театри до фондове за расово тъждество и публицистика. 

Това е първият път, в който тя афишира, че е дарила средства, откакто стана ясно, че се е омъжила наново за учителя от Сиатъл Дан Джиует.

" Аз, Дан, група от откриватели и админи, и съветници – ние се опитваме да раздадем положение, което стана допустимо поради системи, които би трябвало да се трансформират.   Ние сме водени от скромната религия, че би било по-добре, в случай че непропорционалното благосъстояние не се концентрира в дребна група ръце ", написа Скот в обявата си.

Най-богатите 500 души в света са нараснали положението си с нови 1,8 трлн. $ единствено през предходната година, демонстрират данни на показателя Bloomberg Billionaires. Натрупванията са изключително отчетливи в Съединени американски щати и най-много в софтуерния бранш. В това число влиза и самият Джеф Безос, най-богатият човек в света.

Скот, която след развода има 4-процентен дял в Amazon.com Inc, има положение от 60 милиарда $. Бракът й със основателя на Amazon продължи 25 години, като тя му е помогнала да сътвори компанията през 1994 година

Смята се, че Макензи Скот е отбелязала върха за най-голяма сума, дарена за година от жив човек. Тя нормално подарява средства на по-малки организации, които постоянно остават подценявани от огромните финансови донори и даренията й нормално не са обвързани с спомагателни условия.

 
Мъск, Безос, Блумбърг, Сорос: най-богатите американци съвсем не заплащат налози
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР