Македонското правителство забрани на местните изложители да използват думата македонски

...
Македонското правителство забрани на местните изложители да използват думата македонски
Коментари Харесай

Скопие забрани думата македонски на етикетите на продуктите на панаира на „Отворени Балкани“

Македонското държавно управление забрани на локалните изложители да употребяват думата " македонски " на панаира в Белград, проведен в границите на самодейността „ Отворени Балкани “.

Под егидата на държавните управления на Сърбия, районен съд Македония и Албания в Белград се организира Първият интернационален панаир за вино, храна и туризъм „ Винената визия на „ Отворени Балкани “, проведен в границите на самодейността.

Панаирът бе публично открит в 13:00 часа в наличието на президента на Сърбия Александър Вучич, министър-председателя на районен съд Македония Димитър Ковачевски и премиера на Албания Еди Рама.

Панаирът се организира в границите на самодейността " Отворени Балкани ", посетителите ще имат опция да опитат храна, топ виновност и да се срещнат с туристическите благоприятни условия и оферти. Но посетителите няма да имат опция да опитат македонски артикули, защото, както " Република " заяви, държавното управление е забранило на изложителите да употребяват националното лого върху продуктите си. По-конкретно това значи, че компаниите няма да имат право да показват на посетителите македонско вино, македонско сирене и други, а артикули от " Северна Македония ".

Македония ще се показа на панаира под мотото " Вкуси живота " с 42 винарни, 3 дестилерии и дузина производители на храни. Ще бъде разпространявана достоверна македонска кухня и над 300 разнообразни виновност и ракии, а ще се изяви и Владко Стефановски. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР