Македонският президент Стево Пендаровски одобри съставянето на черни списъци за

...
Македонският президент Стево Пендаровски одобри съставянето на черни списъци за
Коментари Харесай

Пендаровски одобри съставянето на "черни списъци" за бг граждани и политици

Македонският президент Стево Пендаровски утвърди съставянето на " черни описи " за български жители и политици, съобщи

Изявлението бе направено по време на конгрес, проведен от Белградския център за политическа сигурност на тематика: " Руската експанзия против Украйна и новата обстановка при разширението на Европейски Съюз ". На срещата участва и някогашният консултант на премиера Кирил Петков Весела Чернева.

" Не може да се прикриваш зад длъжността си и в това време да защитаваш позиции, които нарушават публичната сигурност в Македония ", сподели Пендаровски. Коментарът бе във връзка възбраната за влизане в страната на българския евродепутат Андрей Ковачев на 6-ти май тази година, който трябваше да взе участие в панихида на българското военно гробище в Ново село, край Струмица.

" Лицата, които имат териториални искания няма да влизат в Македония ", сподели още Пендаровски и добави: Преди 2.5 години България стартира да предявява претенции, които нямат нищо общо с критериите на Европейски Съюз.

" Започнаха да приказват за македонската етническата еднаквост, за това, че македонският език е акцент на българския и, че в интервала от 1941 до 1944 те са били админи, а не окупатори. Всичко това бе изпратено в писмена форма до всички посланици. Подобен исторически ревизионизъм е безусловно недопустим при всяка една сериозна полемика. Подобно нещо не отива на една страна-членка на Европейски Съюз ", сподели още Пендаровски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР