Македонският президент Стево Пендаровски няма никакво намерение да обсъжда с

...
Македонският президент Стево Пендаровски няма никакво намерение да обсъжда с
Коментари Харесай

Македонският президент Пендаровски: С България няма да преговарям за историята

Македонският президент Стево Пендаровски няма никакво желание да разисква с България и своя сътрудник Румен Радев въпроси свързани с историята и предишното.

“Може да преговаряме за действителни европейски тематики. Аз нямам никакво желание да навестявам България и да договарям за историята. Когато приказваме за европейските интеграции, ние нямаме право да се концентрираме върху историята ”, сподели Пендаровски пред локалната телевизия “Телма ”.

“Първоначалните оферти на София за нашето причисляваме към Европейски Съюз включваха тези небивалици като настояването за езика, за нашия етнически генезис, за интервала 1941-19451 за окупацията, за администрацията и така нататък За тези въпроси аз нямам никакво желание да си изгубвам времето и да пътувам до София или пък да поканвам Радев при нас – с цел да преговаряме дали през 1941 година те са били окупатори или админи ”, сподели още той и добави: С Радев желая да приказвам за действителните европейские тематики, като енергетика, стопанска система, за инфраструктурата сред София и Скопие.



“За това желая да договарям. За всичко останало аз не съм получил мандат през 2019г. – да връщам родината си в 19-ти век, да приказвам за Цар Самуил, за 10-ти, за 11-ти век ”, акцентира Стево Пендаровски.

Според него през последните месеци риториката сред РСМ и България е по-спокойна и това се дължи на преговорната рамка за започване на договаряния на Скопие за участие в Европейски Съюз. Той изрази задоволството си и от обстоятелството, че “историята се загатва в Преговорната рамка единствено в онази част, където става въпрос за двустранните връзки и историческата комисия ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР