Македонският премиер Зоран Заев коментира призивите на българските държавници след

...
Македонският премиер Зоран Заев коментира призивите на българските държавници след
Коментари Харесай

Заев: Приемаме тревогите и препоръките на България


Македонският министър председател Зоран Заев разяснява апелите на българските държавници след срещата при президента по-рано през днешния ден. По думите му страната му схваща и приема паниките и рекомендациите на България.
Според него имало вид " доста бързо да открито решение на откритите въпроси ". Припомняме, че президентът Румен Радев разгласи, че страната ни ще създаде национална позиция с критерии към Северна Македония, които страната да извърши във връзка с общата ни история.
Ние подписахме Договор, с който приехме, че имаме обща история. Разбира се, че част от историята ни е обособена и в двете страни. В този дух аз имам вяра, че комисиите ще намерят решение, уточни Заев. Премиерът обаче акцентира, че не било задоволително единствено " нашата страна да има воля, сходно нещо е належащо и от България ".
С Договора доказахме политически, че желаеме съдействие с България и продължаваме в тази тенденция. Вярвам, че и тази част от историята, за която приказваме в този момент, ще бъде преодоляна. Целта е да укрепим другарството и добросъседството. Очакваме да бъде открито решение. България е измежду нашите най-големи поддръжници за Европейски Съюз, сподели още Зоран Заев, представен от БГНЕС.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР