Македонският българин Християн Пендиков, който бе пребит на 19 януари

...
Македонският българин Християн Пендиков, който бе пребит на 19 януари
Коментари Харесай

Професионален състезател по жиу жицу пребил Християн Пендиков

Македонският българин Християн Пендиков, който бе пребит на 19 януари вечерта, е атакуван от професионален играч по източни бойни изкуства, съобщи БГНЕС.

Илия Спасевски, който нанесе в тил поредност от жестоки удари на Пендиков, е професионален играч по жиу жицу. Той е член на клуба по карате в Охрид „ Кун-су-то “. Спасевски взе участие в професионални надпревари и е притежател на голям брой награди от тях.

От ударите Пендиков получи пострадвания в региона на прешлените, ребрата и челюстта. Той също по този начин е с тежки пострадвания по главата. От нощес Пендиков се намира на лекуване във ВМА, където му предстоят хирургически интервенции.

Според формалното известие на държавното обвиняване, в кафе-бар в Охрид, обвиненият е доближил до маса, на която е седял Християн, блъснал го по главата и му споделил: „ Не те е позор да се пишеш българин “, и се отдалечил. Няколко часа по-късно, когато Християн излязъл от заведението и вървял към колата си, 24-годишният, дружно с още две други непознати лица, го пресрещнали и нападнали, удряйки го по главата и тялото, като му нанесли тежки телесни повреди, рискови за живота, заяви прокуратурата.

Първоначално са арестувани охридчаните С.К., С.К. и Илия Спасевски. „ След изцяло документиране на случая и предаването му в прокуратурата в Охрид, ще бъде повдигнато обвиняване “, се твърди в полицейското известие. Все още няма изясненост дали останалите двама участници в побоя още са арестувани или са освободени.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР