Македонските власти са арестували извършителя, запалил входната врата на Българския

...
Македонските власти са арестували извършителя, запалил входната врата на Българския
Коментари Харесай

Известен македонски певец е задържан за палежа на българския културен център в Битоля

Македонските управляващи са арестували причинителя, запалил входната врата на Българския културен дом " Иван Михайлов " в Битоля. Това заяви министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски в профила си във Facebook.

Македонският външен министър уточни, че лицето е на 34 години, с букви Л.А., а съгласно македонските медии става дума за Ламбе Алабаковски – прочут македонски артист. Той е арестуван нощес в дома си и е направил признания.

„ Работихме непрекъснато, с цел да открием причинителя. Взеха се поради всички доказателства, а след формалните диалози през миналите дни, нощес, с предписание на съда, беше осъществено претършуване на две употребявани от Л.А. (34 г.) местоположения в Битоля, където са открити и конфискувани предмети, свързани с закононарушението, след което лицето е арестувано ”, сподели Спасовски.

„ За следващ път показахме, че единствената мощ, която има всяка правова страна, е властта да потиска престъпността. И в този сегмент няма „ извинете ”, няма предпазени лица - всички са равни пред закона и всеки, който е съгрешил - би трябвало да носи отговорност! ”, съобщи още вътрешният министър на РСМ.

Културният център в Битоля бе публично открит преди два месеца, а отварянето му даде началото на нова масирана антибългарска акция в западната ни съседка. Палежът на постройката провокира остри реакции от страна на български политици.

Премиерът Кирил Петков благодари на македонските управляващи за бързото откриване на причинителя на палежа на културния център, а актът Петков дефинира като „ провокация “ и „ опит да се саботират връзките със съседите ни “.

„ Благодаря на управляващите в Република Северна Македония и на премиера Димитър Ковачевски за ефикасните им дейности, които в оптимално къс период заловиха подпалвача. Категорично няма да се поддаваме на провокации, които имат за цел да саботират връзките със съседите ни ”, споделя той.

Министърът на външните работи Теодора Генчовска посети Битоля, откакто бе осведомена за палежа, и сподели, че актът е осъществен „ невъзмутимо, съзнателно и злонамерено “:

„ На фрагментите на една от камерите видях мъж, който идва умерено с велосипед, вади туба със запалима течност и умерено излива течността пред вратата на постройката. Пожарът, който избухна, беше огромен, и допускам, че индивидът има някакви пострадвания от този огън и може да потърси здравна помощ. Мъжът е с маска “, сподели тогава Генчовска.

Арестуваният Ламбе Алабаковски е известен македонски артист. Той се завръща в Македония през 2021г., откакто дълги години живее със брачната половинка си и двете им деца в Съединени американски щати. Роден е в село Любойно, Северна Македония, а преди 17 години печели музикалното шоу " Star Search " и придобива изключителна известност в родината си още с първия шлагер, който прави. Той прекъсва музикалната си кариера, когато се мести да живее в Съединени американски щати.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР