Македонската дипломация, водена от умния и безкрайно търпелив политик Буяр

...
Македонската дипломация, водена от умния и безкрайно търпелив политик Буяр
Коментари Харесай

Денко Малески: Буян Османи е на път да постигне блестящ успех

Македонската дипломация, водена от умния и безпределно толерантен политик Буяр Османи, в битка на нерви с българската дипломация е на път да реализира ослепителен триумф. Това споделя в своя позиция за Денко Малески, някогашен министър на външните работи на РСМ и безапелационен последовател на „ френското предложение ".

Той акцентира, че до края на френското председателство на Европейски Съюз районен съд Македония ще би трябвало да стартира договарянията за участие в Европейски Съюз.

„ Силовият и коренен напън на българските политици, които доста наподобява на съветската експанзия против Украйна, само че без оръжие, беше спрян в точния момент от нашите западни съдружници “, акцентира още политикът.

Малески показва още, че по думите на българския министър председател Кирил Петков повдигане на ветото над районен съд Македония като огромен дипломатически триумф на България. Но съгласно него това може да бъде тълкувано и като дипломатически триумф на Скопие.

*Денко Малески е министър на външните работи на Република Македония от 1991 до 1993 година, а от 1993 до 1997 година е неин непрекъснат представител в Организация на обединените нации. Член е на Клуба за българо-македонско-приятелство. Сайтът " Татковина " разгласява неговото мнение.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР