Македонската баскетболна легенда Перо Антич смени много отбори в богатата

...
Македонската баскетболна легенда Перо Антич смени много отбори в богатата
Коментари Харесай

Баскетболен бос в РСМ с български паспорт агитира за Вучич

Македонската баскетболна легенда Перо Антич смени доста тимове в богатата си спортна кариера преди да подпише „ контракт “ със Сръбската прогресивна партия (СПП) на Александър Вучич, съобщи кореспондент на БГНЕС.

С татуирано македонско знаме на гърдите и български паспорт в джоба си, някогашният знак на Цървена Звезда и македонския народен тим, а в този момент президент на Македонската федерация по баскетбол, Антич изрази ревностна поддръжка за сръбския президент, няколко дни преди изборите в Сърбия.

Разкритието за притежанието на българския паспорт бе направено от македонската журналистка Теодора Цветковска.

 Разкритието на Теодора Цветковска

Като длъжностно лице във спортната федерация РСМ Перо Антич не би трябвало да взе участие в предизборна акция, още повече на непозната страна. Федерацията е деполитизирана и не разрешава активността на политически партии в нейните редици, за реализиране на политически цели и ползи.

Преди три години Антич споделя, че спортът стои по-високо от политиката, само че очевидно е трансформирал решението си. Неговата поддръжка не е просто персонална позиция, той си разрешава да приказва от името на цялата Федерация и всички нейни клубове, играчи и чиновници.

Вучич обаче с наслада показа в обществените мрежи рекламния клип на СПП, в който баскетболистът показва безусловната си поддръжка за него.

Спортистът получи „ потупване по рамото “ от самия Вучич на неотдавнашна предизборна среща, след което Антич разгласява видео с овации за сръбския президент от неговите симпатизанти.

Неотдавна СПП разгласява лист с 2000 имена на общественици, подкрепили очевидно ръководещия режим в Белград. Една част от обществениците, включени в листата, се разграничиха от Вучич.

Всички останали публични фигури, които си разрешат да насочат рецензия против него, се разрушават в стената на медийното затъмнение, наложено от Вучич. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР