"Македония и Албания ще трябва да положат доста усилия за

...
"Македония и Албания ще трябва да положат доста усилия за
Коментари Харесай

Таяни: 10 млрд. евро за европейски инвестиции в Западните Балкани

"Македония и Албания ще би трябвало да положат много старания за присъединение към Европейски Съюз ", сподели на конференция в НДК ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 година ръководител на... към профила.

„ С Македония към този момент са отворени договарянията, само че също по този начин би трябвало да кажа, че това е годно и за Сърбия, и за Черна гора “, съобщи Таяни.

Попитан какво е мнението му за свободата на медиите в Черна гора, той отговори, че е бил на посещаване там, преди 7-8 месеца и счита, че работят, с цел да вървят в вярната посока. „ Трябва да затвърдим свободата на медиите. Казвал съм го и на Словакия след случая с убийството на проверяващия публицист там. Аз самият съм публицист и свободата на медиите е нещо извънредно значимо на всички места “, добави той. Според него обаче би трябвало и в действителни измерения да има независимост на медиите. „ За най-скорошния случай в Черна гора е значимо да изпратим мощно обръщение, че свободата на медиите е едно от най-важните неща в разговора ни “, сподели още Антонио Таяни.

Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни е предложил на срещата Европейски Съюз - Западни Балкани в София пакет от 10 милиарда евро за европейски вложения в района - инфраструктура и цифрова мрежа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР