Македония е изправена пред неизбежна промяна, смята журналистът Любчо Нешков.

...
Македония е изправена пред неизбежна промяна, смята журналистът Любчо Нешков.
Коментари Харесай

Журналист посочи пред какво изпитание е изправена Македония

„ Македония е изправена пред неизбежна смяна ”, счита журналистът Любчо Нешков. Предстои македонското министерство на културата да разгласи прекъсване на плана „ Скопие 2014 година ”, който беше стартират при ръководството на предходния министър председател Никола Груевски, осведоми bTV.
Проектът започва през 2009 година и изцяло промени центъра на града, където бяха сложени монументи на герои от античността.

„ Т.нар. антиквизация на Македония би трябвало да се гледа в посоката на това, което се случва там от 100 години насам. Това е принуждение против хората и душата на Македония”, счита Нешков.Според разнообразни пресмятане планът коства минимум 700-800 млн. евро.

По думите му античните препратки, знаци и знаци се вменяват на хората в Македония от доста рано, като даже има деца, които скандират името на Александър Македонски, прибирайки се от учебно заведение.

„ Това са освен политически и исторически неиздържани неща, те са антихристянски, античовешки”, безапелационен е Нешков.

„ Икономическият крах на Македония е тежък и бездънен и занапред ще изплуват на повърхността всички проблеми, които съществуват”, счита журналистът.

Какво ще се случи с към този момент построените монументи – към момента не е ясно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР