Македония е готова да приеме географско определение към новото име

...
Македония е готова да приеме географско определение към новото име
Коментари Харесай

Македония е готова да приеме новото име

Македония е подготвена да одобри географско определение към новото име на страната. Това съобщи македонският министър председател Зоран Заев, представен от Канал 5.

В момента Македония договаря с Гърция за ново име. Преговорите са основни, с цел да може Атина да освободи пътя на Скопие за участие в НАТО и Европейски Съюз. През предходната седмица в Гърция имаше редица митинги против единодушието на държавното управление да одобри новото македонско име.

„ Аз в действителност желая да успеем в тези договаряния. Трябва да бъдем доста деликатни. Аз обаче би трябвало да кажа, че ние сме подготвени да приемем и географско определение. За нас това е значимо “, съобщи Заев.

Според неофициални източници като компромисни разновидности се сочат имената „ Северна Македония “ и „ Горна Македония “.

Гръцкото държавно управление към този момент приветства решението да бъде променено името на интернационалната автомагистрала, водеща към гръцката граница, която до в този момент се споделяше „ Александър Македонски “. Очакват се финални договаряния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР