Макар и вече да сме убедени, че по-хубав град от

...
Макар и вече да сме убедени, че по-хубав град от
Коментари Харесай

А някога плажовете в Париж са изглеждали така!

Макар и към този момент да сме уверени, че по-хубав град от Париж няма, той не стопира да ни смайва със скритите си съкровища. Днес ще ви разкажем за басейните в Сена, реката, която познаваме като място за разходка на влюбени двойки и влюбени в живота, за къси круизи с корабчета и даже за  " плаващо кино ".



Връщаме се в XIX вeк. Лято е, горещо и слънчево, разхождаме се по моста Pont Neuf и виждаме голям брой плажуващи в басейни, издигнати посред самата река. Някои се учат да плуват, други хващат загар (без горнище), животът кипи като в морски курорт. Първият плаващ басейн в Сена е открит през 1785 година, откакто плуването в самата река бива публично неразрешено, поради непристойното облекло. Парижаните обаче не се отхвърлят по този начин елементарно от летните удоволствия, в действителност от удоволствията въобще и стартират да отварят частни басейни и летни клубове, издигнати в самата река.

Така отваря и известния басейн Deligny, с ресторант и няколко частни салони, посещавани от френския хайлайф и популярни плувци. За страдание, през 1993 година басейнът потъва на дъното на Сена като повода не е ясна и до през днешния ден.
    View this post on Instagram           
A post shared by OFF Paris Seine (@offparisseine) on Jun 2, 2020 at 8:38am PDT

Днес можем да отседнем в хотела OFF, първият плаващ хотел в Сена. Да се потопим в частния му басейн или просто да изпием коктейл до него, наслаждавайки се на парижкия въздух. Ние незабавно го записваме в листата с мечтани местоположения, а вие? 

 
А ето и 5 забавни неща, които не знаем за Айфеловата кула


 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР