Макар и теоретичните разработки в областта на изкуствения интелект да

...
Макар и теоретичните разработки в областта на изкуствения интелект да
Коментари Харесай

Светът след ChatGPT: Бум на AI генерирани книги в Amazon

Макар и теоретичните разработки в региона на изкуствения разсъдък да водят от средата на предишния век, то същинско приложение на технологията и логаритмите зад нея, започнахме да виждаме едвам в последните десетина години. И в случай че би трябвало да проявим песимизъм, то нещата не наподобяват добре. Откритият за всички AI бот ChatGPT провокира голям интерес с опциите си и хората започнаха да опитват с програмата по десетки разнообразни способи. За последните такива опити споделя Грег Бенсингър от Reuters, който предава за взрив на AI генерирани книги в Amazon.

„ Идеята да напиша книга най-сетне изглеждаше допустима. Помислих, че мога да го направя “, споделя за медията Брет Шиклър, търговец от Рочестър, Ню Йорк, откакто се среща с опциите на ChatGPT. До този миг той не се е виждал, като публицист, който разгласяват, въпреки че постоянно си е мечтал за това. Използвайки ChatGPT, който умее много правдиво да генерира блокове текст по заложени от ползващия го критерии, Шиклър основал за броени часове илюстрована детска брошура от 30 страници. След това я качил в Amazon в самоиздателската секция.

„ Малката интелигентна катерица: Приказка за икономисване и вложение “, продавана за Amazon Kindle за $2.99 и във физически формат за $9.99 донесла на Шиклър стотина $. И въпреки сумата да е дребна, то самият факт, че към този момент е продаван създател го подтиква да продължи своето ново начинание и да написа книги посредством програмата. „ Виждам по какъв начин хората започват цели кариери, с помощта на това “, изяснява той. Reuters привежда това, че той употребява ChatGPT, като му задава елементарни команди от рода на „ напиши история за татко, който учи детето си на финансова просветеност “, а по-късно чака ChatGPT да продължи самичък.

Към средата на февруари в магазина на Amazon Kindle има над 200 книги, които упоменават ChatGPT, като създател или съ-автор, в това число управление за писане на креативен текстове чрез бота и дори томче с лирика. Reuters акцентира, че същинския размер от книги, написани от или благодарение на ChatGPT обаче надали може да се откри, заради това, че евентуално някои от създателите не го признават. Новинарската организация отбелязва също тъй че в Интернет към този момент са се появили множества управления за потребление на бота и особено за написването на цели книги за едвам няколко часа.

„ Това е нещо, от което в действителност е добре да се тормозим. Тези книги ще наводнят пазара и доста създатели ще останат без работа “, разяснява Мери Рейзинбъргър, изпълнителен шеф на „ Авторската колегия “ на Съединени американски щати.

Запитани за коментар по отношение на обстановката, Amazon не конкретизират дали имат намерение да подхващат съответни ограничения по отношение на магазина на Kindle и потреблението от създателите на изкуствен интелект и други системи за автоматизация на процесите. „ Всички книги би трябвало да се придържат към нашите политики във връзка с наличието, включително и да се преценяват с правата на интелектуалната благосъстоятелност и сходните закони “, написа в имейл за Reuters представител на компанията. От компанията зад ChatGPT – OpenAI – са отказали коментар по тематиката.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР