Макар и да смятаме, че подигравките са присъщи само за

...
Макар и да смятаме, че подигравките са присъщи само за
Коментари Харесай

Подигравки на работното място - как да ги спрете?

Макар и да считаме, че подигравките са присъщи единствено за децата и тийнейджърското потомство, това надалеч не е правилно. Доста постоянно на работното място от някои конфликтни обстановки се пораждат продължителни систематични насмешки, което води до отвращение за вървене на работа, липса на работливост, разграничаване от всички, липса на убеденост и увреждане на психическото положение.

В такива тягостни обстановки човек много мъчно намира сили и мотивация да продължи и да предприеме каквито и да било дейности, като по този метод може да се стигне до разнообразни съществени последици за унизения чиновник.

Тормозът на работното място може да се реализира словесно и физически и то под няколко форми. Словесният тормоз включва насмешки, смешки, закани, обидни прякори и други Тези дейности могат да бъдат осъществявани от сътрудник, високостоящ началник, управител или даже външен човек.

Възможен е и косвен метод, който се показва в разпространение на клюки и подправени вести за вас. Подигравките от сътрудниците могат да бъдат въз основата на дискриминация по раса, възраст, външен тип, вяра или друга народност.

 Тормоз на работното място

Тук ще ви предложим някои дейности, които бихте могли да предприемете в сходен вид неприятна обстановка.

Говорете с вашите шефове, началници и директни ръководители за всичко. Не се срамувайте да споделите за сходен вид дейности от страна на други хора към вас. Оплакването може да бъде както устно, по този начин и документално, само че с цел да има докажете значимостта на казуса, е хубаво то да бъде непосредствено ориентирано към шефа или изпълнителния шеф.

Задължително би трябвало да бъде отправено персонално от вас. Той би трябвало неотложно да предприеме инспекция по този случай и ограничения за преустановяване на издевателството в тази враждебна за вас среда - причинителят би следвало да бъде изместен на друго място или непосредствено да бъде уволнен, както и да му наложено дисциплинарно наказване при оставане на работната му позиция.

Тормозещите нормално много ловко съумяват да привлекат всички сътрудници на тяхна страна. Затова е значимо още преди този момент да намерите съдружници на ваша страна, които да ви поддържат. Не ги натоварвайте прекомерно доста с вашите проблеми, просто намирайте метод да им благодарите за доверието, което можете да им гласувате в такива сложни моменти.

 Проблеми в работата

Не показвайте уязвимост в нито един миг, само че най-важното - пробвайте прочувствено да не се поддавате на подобен вид провокации, защото това вреди на вашето физическо и психическо здраве. Работете старателно, покажете на всички що за човек сте, докажете какъв кадърен и способен чиновник сте.

В случай че нито едно от тези дейности не е по вашите сили, несъмнено, че постоянно можете да напуснете, с цел да се справите с подигравките на работното място. Със сигурност новата работа ще ви се отрази добре и ще ви стимулира още повече да се докажете пред новите си сътрудници и работодатели.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР