Макар да не го бях планирала така, истината е, че

...
Макар да не го бях планирала така, истината е, че
Коментари Харесай

Какво означава етикетът БИО и защо да го изберем?

Макар да не го бях възнамерявала по този начин, истината е, че откогато станах веган, започнах да се интересувам и от доста други неща, свързани с храненето и козметиката, която употребявам. Неизбежно е, когато промениш един аспект от живота си, да се замислиш и за всички останали. Как са създадени продуктите, с които сготвям? От биоземеделие ли са? Съдържат ли противоречиви съставки? С какво са обработени и по какъв начин са съхранени? Всички тези въпроси станаха доста значими за мен, изключително откакто осъзнах какъв брой по-добре се усеща тялото ми от новия ми метод на живот

Тези въпроси несъмнено са значими и за вас, без значение дали консумирате скотски артикули, или не. В света, в който живеем, замърсяването на околната среда и  несъвместимите с тялото ни химикали, с които се обработва храната ни , алергиите и автоимунните болести са все по-често срещани. Дори глутеновата нетърпимост, от която преди страдаха доста дребен % от хора, в този момент е мотив за терзание. Това значи, че би трябвало да сме още по-взискателни към продуктите, които използваме в кухнята

Със сигурност сте забелязали тренда на биопродуктите, който завладя пазара през последните години. А  dm  се подрежда измежду бизнесите, които оферират цели селекции от биохрани, и залагат на философията на устойчивото развиване и природосъобразния метод на живот . Но освен че е най-актуалният тренд в здравословното хранене, какво в действителност е " БИО " и по какъв начин е обвързвано с опазването на околната среда и здравето ни? 



На първо място, биохраните са отгледани с доста строги условия за качество и грижа. Етикетът " БИО " идва с гаранция на Европейско равнище , че продуктите, които използваме, са отгледани в естетика с природата. За биоземеделието най-важна е живата почва , в която е непокътната естествената плодородност посредством ротация на културите и природосъобразни техники за борба с вредителите. Ограниченията върху пестицидите и синтетичните подобрители на почвата значат, че освен получаваме по-естествени артикули, когато избираме " БИО ", само че и подкрепяме земеделие, което щади околната среда .  

Биопродуктите са пакетирани в екологично чиста среда и върху тях не се ползват биотехнологии за генно модифициране . Можем да сме сигурни, че не купуваме единствено етикета, тъй като " БИО " значи регулации на Европейски Съюз и не всеки производител може да се снабди с подобен етикет . Трябва да знаем също, че " натуралните " артикули не постоянно са " био " – в тях няма изкуствени оцветители и овкусители, само че това, че са натурални, не ни споделя нищо за технологиите на произвеждане. 

Здравето ми и опазването на околната среда са доста значими за мен, по тази причина се пробвам да закупувам " БИО " постоянно, когато мога. Откакто се възнамерявам повече за потреблението си, дрогериите са най-хубавият ми другар, когато предпочитам освен козметика, само че и артикули за готвене. Знам, че закупувам от верига, за която грижата за природата е приоритет , и не върша компромис с правилата и стандартите си.



Особено когато приказваме за хранене, има артикули, които е доста значимо да са създадени посредством биоземеделие и без ГМО. Такива да вземем за пример са всички соеви артикули, както и другите възможности на прясното мляко. Зърнените култури също би трябвало да дават отговор на високи критерии, тъй като са един от най-честите хранителни алергени. А тези от нас, които в една или друга степен лимитират храните с скотски генезис, би трябвало да заложат на биокултури като киноа, елда, амарант , от които могат да черпят нужните хранителни субстанции и витамини. 

Истината е, че във финансовата реалност, в която живеем, ние гласуваме с покупките си. Колкото повече търсим и избираме биопродуктите, толкоз повече огромните производители ще имат причина да развиват биоземеделието, с цел да отговорят на условията на етикета " БИО ".    

С поддръжката на

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР