Макар да го свързваме с пролетта, крехкият и свеж лапад

...
Макар да го свързваме с пролетта, крехкият и свеж лапад
Коментари Харесай

Пащърнак, лапад и печурки - вкусна, лека и полезна комбинация

Макар да го свързваме с пролетта, нежният и пресен лапад в последно време можете да откриете на идеално завършени връзки на пазара и есенно време. А може и като мен, прозорливо да сте си замразили няколко порции от този по този начин потребен листен зарзават.

Историята на това потребно растение може да проследим още от античността, когато за римските войски бил избавление против изгарящата ги жадност по време на военни походи. Самият Вергилий оповестил, че е наложителен за градината на редовия и редовен селяндур, а Хораций го употребявал много постоянно като слабително средство.
 Конгресът на Съединени американски щати утвърди военна помощ за Българската войска 7 окт 2022 | Близо $40 млн. $ финансова помощ ще бъде получена от българската войска от Съединени американски щати. Това е реалност, откакто Конгресът...
Ацтеките наричали лапада atlinan, което значи " майка му е водата ", което е обвързвано с растежа  му към потоците. 
               

В днешната рецепта към лапада ще прибавим и един апетитен родственик на моркова - пащърнака. Пащърнакът произлиза от Европа и Азия. Често срещан в Европа, този тип зарзават е пренесен в Съединени американски щати от колонизаторите.  Става известен през 19 и при започване на 20 век със своя специфичен  усет и прелестен мирис и постоянно е употребен в нискокалорични предписания.



Трудно е да изброим всички изгоди от превъзходната, само че ето за какво - с изключение на поради усета ѝ - тя намира място в днешната рецепта: с целина се забавят процесите на стареене, тя оказва помощ на храносмилането, балансира и успокоява нервната система, влияе позитивно на сърдечно-съдовата система.



Не на последно място по значимост за тази рецепта са и. За пръв път тези гъби са култивирани във Франция, като истинският им цвят бил кафяв.

Гъбата е бяла от 1926 година, когато фермер в Пенсилвания забелязал странни бели печурки, които се появили измежду най-нормалните кафяви, които отглеждал. 



Феноменът се изяснява с елементарна разновидност, само че на потребителите новият цвят им харесал и скоро всички почнали да създават главно бели на цвят печурки. 

Вижте рецептата на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР