Макар често да е романтизирана, действителността на войната винаги е

...
Макар често да е романтизирана, действителността на войната винаги е
Коментари Харесай

7 ужасяващи оръжия, забранени във войната

Макар постоянно да е романтизирана, действителността на войната постоянно е ужасяваща. Без значение до какъв брой се счита, че една война е нужна или не, не може да се отхвърли, че изходът постоянно включва обилни човешки загуби.

Всъщност индивидът е измислил някои шокиращо брутални способи да нанесе оптимално огромно заличаване. Толкова, че се е наложило историята да бъде преразгледана и да бъдат неразрешени доста оръжия.

Иприт

Известен още като горчичен газ, той е химично съединяване, което кара дробовете да се изпълват с течност и жертвите на процедура умират от удавяне. Газът е употребен в двете международни войни, само че е неразрешен през 1993г на Конвенцията за химически оръжия.

Нервнопаралитичен газ

Това са цялостен клас химически субстанции, които повреждат нервната система и убиват жертвите си посредством конвулсии, повръщане, вътрешни кръвоизливи и други ужасяващи резултати върху тялото. Също като с иприта, това оръжие е публично неразрешено през 1993г.

Фосген

Известен като хлорен газ, това брутално химично съединяване е превърнато в оръжие през Първата международна война и работи като задушава жертвите си. Не е изцяло неразрешено в никоя страна, защото има някои приложения в индустрията, само че използването му във война е неразрешено от Женевския протокол през 1925г.

Лютив спрей

Изненадващо за мнозина от страни, където полицията употребява подобен спрей върху арестанти и протестиращи, само че през 1993г е призната възбраната пикантен спрей да се употребява във война. В някои страни има изключения към тази възбрана.

Пластмасови мини

През 1980г Женевската спогодба не разрешава пластмасовите и керамичните мини, тъй като те са съвсем невъзможни за разкриване след края на сраженията и това води до ужасяващи нещастия с цивилни.

Капани с шипове

Тези клопки са употребявани много във Виетнамската война, като шиповете постоянно са покривани с отрова или фекалии, с цел да се усили шанса от гибел, при положение, че боецът не почине незабавно. Забранени са публично през 1980г, дружно с пластмасовите мини.

Прилепи бомбардировачи

Макар механически в никакъв случай да не са забранявани, тестванията на такива прилепи, които да пускат запалителни бомби над Япония през Втората международна война, минават толкоз зле в Съединени американски щати (цяло военно летище е изпепелено при един от случаите), че военните зарязват цялата концепция и пренасочват ресурсите си към плана за атомна бомба.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР