Макар че вероятността гъбична инфекция да превърне хората в зомбита

...
Макар че вероятността гъбична инфекция да превърне хората в зомбита
Коментари Харесай

Опасността в „The Last Of Us“ е реална: Учените виждат признаци за еволюиране на гъбите

Макар че вероятността гъбична зараза да трансформира хората в зомбита е дребна, тя не е и нулева
Хитовият сериал на HBO „ Последните оживели “ показва остатъците от човечеството, откакто гъба е унищожила по-голямата част от популацията.

Макар че това е фиктивен сериал и вероятността гъбична зараза да трансформира хората в зомбита е дребна, тя не е и нулева. Както оповестява „ Форбс “, представен от БГНЕС, човечеството не е квалифицирано за момента, в който биологичният комутатор ще се обърне и това, което е било безобидно, ще се трансформира в смъртоносно.

Част от казуса зад възходящата опасност, която съставляват гъбичните инфекции, е кроткият темперамент на множеството случаи. Най-често срещаните болести, породени от гъбички, сред които кожните гъбични инфекции, сърбежът по краката на спортиста и други, се лекуват с медикаменти без рецепта.

„ The Last Of Us “ демонстрира свят с гъбички, които са доста по-злокачествени и инвазивни, само че учените към този момент виждат признаци, че нашите гъбични действителности еволюират.

Температурата на човешкото тяло – 37 градуса – е прекомерно висока, с цел да се задържат множеството гъбички. Това, което може да провокира пандемия от гъбички в „ The Last of Us “, е в случай че някой гибелен тип стартира да се приспособява към по-високи температури.

Учените означават, че това към този момент е почнало с „ треската на долината “, която става все по-разпространена в Съединените щати и не се лимитира единствено до пустините на американския Югозапад.

За благополучие, здравите хора по натурален метод се защищават от най-тежките инфекции.

Хората с отслабен имунитет са най-склонни да страдат от това, което доктор Нийл Гоу, професор по микробиология в университета в Ексетър, назовава " заболяването на болните ". Поради тази причина хората, които е най-вероятно да станат жертви на гъбите в „ Last of Us “, към този момент са едни от най-болните хора в страната.

Героите на Педро Паскал и Бела Рамзи в сериала на HBO се пробват да намерят лек за върлуващата болест.

За страдание, сходно на „ The Last of Us “, всяко лекарство, с което разполагаме през днешния ден, би било извънредно неефективно в изискванията на необятно публикувана зараза от гъбички.

Без налични ваксини и единствено няколко противогъбични медикаменти тийнейджърка с натурален имунитет като източник на световно лекарство е евентуално решение сега.

Конкретният вариант в „ Последните оживели “ е мутирала гъба кордицепс. Този вариант превзема гостоприемника и замества биологичната тъкан, преди да покълне и да се популяризира посредством тънки, инфекциозни фрагменти. В реалност гъбичката постоянно се среща при заразяване на инсекти – оси и други членестоноги, като все още не е известна опасност за човечеството.

В актуалното земеделие се употребяват интензивно фунгициди за отбрана на културите заради тяхната неустойчивост на заболявания, основани на гъбички. Предишни епидемии доведоха до цялостен срив на търговията с банани, а по-малки епидемии опустошиха американските пшенични полета.

Въпреки че вероятността сюжетът в „ The Last of Us “ да се трансформира в действителност е доста дребна, гъбите съставляват възходяща опасност за човечеството. Както при множеството евентуални естествени рискове, и тук не може да се направи съвсем нищо за предварителна защита, с изключение на да се защитят питателните ресурси. По-вероятно е всички да огладнеем, в сравнение с да се превърнем в зомбита.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР