Макар че трая между 3 и 5 секунди, първото ръкостискане

...
Макар че трая между 3 и 5 секунди, първото ръкостискане
Коментари Харесай

Щрак, Борисов на портрет!

Макар че търпя сред 3 и 5 секунди, първото здрависване сред българския министър-председател Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп разклати страната като земетресение с магнитуд 7,9 по скалата на Рихтер, а ехото от него отекваше дни по-късно.

Целият български медиен ландшафт чакаше със свито сърце богатствата новина от Ню Йорк в понеделник, изключително откакто преди този момент министър председателят и президентът намерено се скараха кой да управлява българската делегация на 73-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. И когато в 4.34 ч. следобяд говорителката на Борисов обнародва първата снимка на късия акт във Фейсбук, медиите изригнаха като вулкана Везувий – изключително проправителствените.

" Сензационна СНИМКА в БЛИЦ! Тръмп сподели голямо почитание към Борисов ", победи едноименният тривиален уебсайт три минути преди публикуването на фотографията, добавяйки, че тя е снимана от " човек на БЛИЦ ", очевидно имайки поради премиерския " глас " Севделина Арнаудова. " Най-влиятелният човек в света показва голямо почитание към нашия министър-председател и поговори с него на четири очи ", твърди уеб сайтът, очевидно без да е гледала видеозаписа от Организация на обединените нации. Там ясно се вижда, че Борисов и Тръмп официално разменят няколко думи, а американският президент наподобява искрено отегчен. Веднага след ръкуването министър председателят бързо отива до своята сътрудничка, запечатала паметния миг на телефона си, и ревизира качеството на фотографията.

Не по-назад остана другият рупор – Pik.bg. Той самоотвержено брани Борисов от присмехулниците, заподозрели премиера в опит за фотобомба. " ПАДЕНИЕ: Ръкостискането на Борисов с Тръмп отприщи демоните на комунизма! Андрей Райчев бълва змии и гущери в името на президента ", гневи се обявата. И почтително продължава - " ПОД ЛУПА! Експерти с цялостна дисекция на ръкостискането сред Борисов и Тръмп! Къде е президентът Радев на картата ", преразказвайки особено коментарно студио по въпроса, проведено по телевизия " България OnAir ". Въпросното предаване с някогашния дипломат в Съединени американски щати Елена Поптодорова и интернационалния анализатор проф. Владимир Чуков пък носи помпозното заглавие " Историческо здрависване сред Борисов и Тръмп: Какво си споделиха двамата водачи? ". Ако прослушате записа, ще си дадете сметка, че двамата не са имали време да си кажат каквото и да било.

В последна сметка в сряда следобяд министър председателят отговори във Фейсбук на подигравките, публикувайки нова, надалеч по-протоколна снимка с Тръмп и брачната половинка му Мелания на фона на американския байрак и държавния герб на Съединени американски щати. Което не попречи на зевзеците да отвръщат, че Борисов може би се е снимал с восъчните фигури на първата двойка на Съединени американски щати в музея на Мадам Тюсо в Ню Йорк.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР