Макар, че Пловдив има претенции да е едновременно най- стария

...
Макар, че Пловдив има претенции да е едновременно най- стария
Коментари Харесай

Как се отстранява ВиК авария в ХХI век в центъра на Пловдив

Макар, че Пловдив има искания да е по едно и също време най- остарелия жив град в Европа и по едно и също време с това съвременен европейски център, дейностите на някои комуналните компании са като на сътрудниците им от някоя африканска страна. /С ангажимента, че може би наскърбявам африканците/. Един образец за премахване на повреда в центъра на Пловдив илюстрира по какъв начин работят " експертите " от ВиК - Пловдив. 
Прочетете още
На 29 май TrafficNews заяви за повреда на  кръстовището на улиците " Антим I " и " Цанко Церковски ". Между паветата бликна извор и след сигнал от живеещи в региона, на идващия ден на място дойде спешна група, с цел да в профил повредата. Работниците подвигнаха паветата, изкопаха пръстта, с цел да стигнат до тръбите, отстраниха теча, а по-късно още веднъж заровиха изкопа. 



Дотук добре. По технология, настилката се възвръща след избран интервал, в който почвата изпод би трябвало да се слегне, с цел да не се появи по-късно дупка на самата улица. 

На мястото на изкопа обаче, след служащите остана купчина пръст, която преминаващите коли започнаха да разнасят по улиците в съседство. Няколко дни след ремонта, падна и дъжд, който образува кална река по ул. " Цанко Церковски ", която се " вля " в ул. " Преслав ". След като водата се изпари, паветата останаха покрити с пълен пласт прахуляк, който колите не престават да разнасят и надлежно да усилват замърсяването с ФПЧ. А не трябва да забравяме, че Пловдив е на челните места по замърсен въздух в България, макар че градската администрация срамежливо крие този факт, премествайки измервателната станция от центъра в " Тракия ".



И по този начин, 13 дни след повредата, мизерията продължава да е налице. От преминаващите коли явно се чака да свършат работата на експертите и да приготвят мястото, с цел да бъде настилката възобновена. 

А до тогава пловдивчани ще дишат прахуляк, ще викат " българска работа " и ще заплащат с налозите си санкциите, които Европа ни постанова за мръсния въздух. А това е единствено една дребна ВиК -авария! 

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР