Макар че определи твърденията като дезинформация, през 2020 г. компанията

...
Макар че определи твърденията като дезинформация, през 2020 г. компанията
Коментари Харесай

Johnson & Johnson предлага да плати $9 милиарда за извънсъдебни споразумения

Макар че дефинира изказванията като „ дезинформация ”, през 2020 година компанията изтегли от американския пазар въпросната пудра, създадена на основата на талк, която продава съвсем 130 години, напомня Военновъздушни сили. Малко по-късно Johnson & Johnson пуснаха на пазара бебешка пудра на основата на царевично нишесте и оповестиха, че последователно изтеглят пудрата с талк от световния козметичен пазар.

Компанията е уверена в несъстоятелността на исковете, само че акцентира, че прави новото финансово предложение с желанието да се постави завършек на правосъдната борба. Според представители на Johnson & Johnson, фактът, че усилват предлаганото обезщетение от по-рано декларираните Щатски долар 2 милиарда на Щатски долар 9 милиарда, приказва за желанието да приключат със правосъдните процедури и да се посветят на главната си работа – основаването на медикаменти и козметични артикули за „ надълбоко и позитивно влияние върху здравето на човечеството ”.

„ Компанията продължава да има вяра, че тези изказвания са лъжливи и нямат научна основа “, споделя специалист по правосъдните разногласия на Johnson...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР